Bortsett fra teknisk sektor som gikk på en smell på Tangen, har de øvrige sektorene i kommunen brukt mindre penger enn de hadde planlagt. De største, oppvekst— og helse og sosialsektoren, brukte til sammen 46 millioner kroner mindre enn budsjettert.

Mer penger i bakhånd

I tillegg til de 137 millionene som de ulike sektorene nå har på bok, har Kristiansand kommune 973,5 millioner kroner på ulike fond. Energiverksfondet, som er pengene etter salget av Agder Energi-aksjene, troner øverst med 686,1 millioner, pluss et bufferfond på 30,4 millioner for å kompensere for dårlige år i Energiverksfondet. Fondet ga i 2014 en avkastning på 6,6 prosent, som utgjør 44,4 millioner. Det var 8,7 millioner mer enn budsjettert, penger som er overført til bufferfondet.

Økt skatteinngang

Kristiansand kommune fikk to millioner mer i skatteinntekter enn budsjettert. Tross dette har kommunens skatteinntekter de siste årene ligget under landsgjennomsnittet. Når kommunen likevel kommer ut i pluss, skyldes det at befolkningen i Kristiansand øker.

Gjelden

Det vedtatte gjeldstaket i Kristiansand kommune er satt til 5,3 milliarder kroner. Kommunens gjeld i fjor var på 5.299.326.000 kroner. Kommunen betaler i snitt 3,3 prosent rente. 60 prosent av disse lånene er bundet. Administrasjonen opplyste i formannskapet onsdag at kommunen vil oppnå en rente helt ned mot 1,4 prosent på nye låneavtaler som inngås.