Bussen sto igjen i SOS-lommen like før Løheitunnelen i Lillesand. Mellom 20 og 30 passasjerer ble hentet av en annen buss og kjørt videre mot Oslo. Foto: Kjetil Nygaard

— Vi fikk melding fra en av passasjerene i bussen som sa at bussen vinglet. De var engstelige for at føreren enten var syk eller beruset, forteller politioverbetjent Oddmund Jensen i utrykningspolitiet, som stoppet bussen sammen med makker Trond Haugmoen.

LES OGSÅ:

Hendelsen skjedde klokken 17.06 onsdag ettermiddag. UP-patruljen traff på bussen ved Sørlandsparken, og ble vitner til den vinglete kjøringen.

Blåste rødt i alkometer

— Vi prøvde å stoppe vedkommende ved SOS-lommen ved Ikea. Ved den tredje SOS-lommen, like før Løeheitunnelen, stoppet sjåføren. Vi kontaktet sjåføren og fikk ham til å blåse i alkometer. Det ga utslag over lovens grense, forteller Jensen.

buss.JPG Foto: Kjetil Nygaard

Ifølge politioverbetjenten var det 20-30 passasjerer i ekspressbussen, som var på vei til Oslo. Det var en av passasjerene som tok kontakt med politiet på vegne av flere passasjerer.— De priset seg lykkelige over at de hadde ringt politiet. Vinglingen var av en sånn karakter at vi hadde stoppet bussen, selv om vi ikke hadde fått telefon i forkant, forklarer Jensen.

- Veldig alvorlig

Bussjåføren er tatt med for blodprøvetaking og blir anmeldt. Ifølge administrerende direktør Kjell Knarbakk i Unibuss Ekspress vil sjåføren bli tatt ut av tjeneste inntil analysesvarene foreligger.

— Det er en veldig alvorlig sak hvis det viser seg at sjåføren har kjørt med promille. Foreløpig avventer vi blodprøven og politiets etterforskning. Dersom de viser at han kjørte med promille kan det bli aktuelt med en personalsak, sier Knarbakk.

Ikke skjedd før

Knarbakk opplyser at den siktede sjåføren vil bli hentet av arbeidsgiveren når politiet er ferdig med å avhøre ham.

— Vi har sendt folk til Kristiansand for å hente ham og bussen han kjørte. Passasjerene er kommet om bord i en annen buss som nå er på vei mot Oslo, sier Knarbakk.

Ifølge Knarbakk er dette første gang at noen av selskapets sjåfører har blitt siktet for promillekjøring i tjenesten.