KRISTIANSAND: Det er klart etter at rektor Torunn Lauvdal nå gjør det klart at hun ikke ønsker en fusjon mellom de to institusjonene.

— Det er tre grunner til at jeg har tatt dette standpunktet. Det ene er at jeg har hatt møter på alle instituttene og kommet fram mange saklige argumenter fra forskjellige faglige ståsteder. Det andre er høringsrunden som har vært relativt entydig og som sier at en fusjon nå vil ta fokus bort fra den utviklingen som er nødvendig for UiA og samarbeidet mot næringsliv og offentlig sektor. De tredje er at statsråden har satt i gang en prosess med strukturendringer og det er vanskelig å kjøre to forskjellige prosesser, sier Torunn Lauvdal til Fædrelandsvennen.

Anbefaler nei

I en pressemelding fra universitetet står det at universitetsdirektør Tor A. Aagedal anbefaler styret at det ikke blir fusjon og at Lauvdal støtter denne anbefalingen.

— Det er en sammensatt sak, men en totalvurdering gjør at jeg innstiller på et nei til fusjon, sier universitetsdirektør Tor A. Aagedal i pressemeldingen.

Både han og Torunn Lauvdal har til nå støttet at det blir fusjon. En uke før saken skal opp i styret er det altså klart at de begger sier nei.

Ikke flertall

Torunn Lauvdal er også styreleder ved UiA. Når også hun sier nei til fusjon, tyder alt på at fusjonsplanene droppes.

Det er nemlig ingen i styret som til nå har sagt at de vil stemme ja til fusjon. Tirsdag sa de to styremedlemmene, Dag Nordbø og Bjørn Stordrange, at de vil stemme nei. Begge disse var en del av flertallet som sikret at arbeidet med fusjon ble satt i gang.