Det sier stortingsrepresentant Odd Omland fra Vest-Agder. Han har klokkertro på at partiets nye sjef som lørdag overtar etter Jens Stoltenberg, skal føre dem til valgseier i 2017. — Jonas er utrolig dyktig, og har som leder av finanskomiteen vist at han har en pragmatisk tilnærming til viktige saksfelt, sier Omland.

Selv om han understreker at hovedlinjene i partiets politikk ligger fast, øyner Omland enkeltsaker der Gahr Støre vil markere seg sterkere:

— At han vil at Statens pensjonsfond skal trekke seg ut av kullindustrien et eksempel på det, sier han.

Klimapolitikk

Klima og miljø er også den saken stortingsrepresentant Freddy de Ruiter fra Aust-Agder trekker fram:

— Gahr Støre har varslet økt fokus på miljø, og jeg tror det blir en nødvendig modernisering der partiet tar tak i vår tids store nasjonale og internasjonale utfordring. Ellers er Arbeiderpartiet alltid i bevegelse og forandring, men jeg tror ikke lederskiftet medfører de store endringene, for partiets verdier og grunnholdning står seg like godt i 2014 som de gjorde tidligere tider, sier de Ruiter.

— Jonas er en dialogens mann og har vist at han er på søken etter alle grupper som politikken rammer, sier stortingsrepresentant Kari Henriksen fra Vest-Agder. Hun tror vektlegging av folkehelse kan bli noe sterkere under Gahr Støres styre.- Han er tydelig på at velstand og utvikling henger sammen med god helse og trygge arbeidsforhold, og ser dette i et folkehelseperspektiv, sier hun. For øvrig tror heller ikke Henriksen på store forandringer fordi én svært populær leder avløser en annen svært populær leder:

God stemning

— Partiet er i godt sig og det er god stemning, sier hun.

— Det blir nok ikke skifte i politikken, men jeg tror det blir skifte i formidlingen av den, sier lederen av Kristiansand Ap, Terje Næss.- Jonas presenterer ikke politikk som en pose med floskler, men som noe han har reflektert over. Han har i større grad en verdibasert og ideologisk tilnærming til politikk, og vi kan vente oss noen nye og friske innfallsvinkler. Uten sammenlikning for øvrig, kan Støre minne litt om Reiulf Steen med sin intellektuelle evne til formidling. Jeg tror han kan lage en ny fortelling om de tingene vi er opptatt av, sier Næss.

Hytte på Flosta

— Jeg ser ikke for meg de store endringene, men håper Ap under Jonas Gahr Støre vil ha fokus på hele landet, sier Marnardals ordfører, Helge Sandåker.

— Agder havner ofte litt utenfor, og det var en kritikk som også ble rettet mot den rødgrønne regjeringen. Et viktig innspill fra min side vil være å minne om at vi er et mangfoldig land og må tenke helhet, sier Sandåker.

Freddy de Ruiter øyner i så måte et lite håp i den nye partilederens tilknytning til landsdelen:

— Jonas har hytte på Flosta, mens Jens bare hadde vært i militære på Evje!