— Vi rakk å samle inn 185 underskrifter i løpet av en kort helg. Her er også et lite fåtall skolebarn med - de skal bo her etter oss med konsekvensene av en slik utbygging, uttaler nestleder av Eg velforening, Åsmund Åmdal, til Fædrelandsvennen.

Bakgrunnen for at kommunen ved Kristiansand Eiendom er med på utbyggingsplanene, er at byen trenger fortetting og flere bynære boliger. Illustrasjonen viser hvordan blokkene blir seende ut på Eg. Foto: Illustrasjon: Asplan Viak

Velforeningen er sterkt imot blokkplanene slik de foreligger, som skal bygges der Frivillighetens hus ligger i dag. To av blokkene vil bli på ti etasjer. Den mellomste av de tre vil bli på sju etasjer. Til sammen blir det 91 leiligheter. Bak planene står Røde Kors og Kristiansand Eiendom.

185 underskrifter

Og velforeningen gjør nå et siste fremstøt overfor politikerne. Onsdag skal medlemmene protestere utenfor rådhuset før møtet i bystyret, og tirsdag formiddag ble underskriftene levert varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF).

Les også velforeningens leserinnlegg fra tirsdagens Fædrelandsvennen:

— Jeg kan si såpass at det blir spennende i bystyret i morgen, og dette blir den saken som kommer til å bli debattert. Men min opptelling viser, dersom det ikke er en sprekk i Høyre, at forslaget dessverre vil gå igjennom, sier Kristiansen.

Endringer

Forslaget, som først passerte Byutviklingsstyret med 5-4 stemmer, ble endret litt i etterkant. Kotehøydene ble redusert noe på de tre blokkene, og ni leiligheter barbert vekk.

LES OGSÅ:

Ap og V fremmet et alternativt forslag, hvor de ønsket at planen bearbeides videre for å redusere høyder, sikre flere større leiligheter og forbedre trafikkforholdene.

— Jeg vil støtte forslaget til Ap og V. Det samme vil Irene Sollie og Harald Sødal, men det er flertall i KrF for å støtte planene slik de foreligger nå, sier Kristiansen.

Ordfører Arvid Grundekjøn (H) kom også inn, og poengterte at han synes det er leit at man tydelig kan se blokkene fra lysløypa.

— Nå var ikke jeg på gruppemøtet mandag, men jeg går nok inn for forslaget slik det foreligger, sier han.

Fra velforeningen er argumentene mot at bomiljøet forringes, at sollys begrenses og at leilighetene ikke inviterer familier i etablererfasen inn i bydelen.

- Og det blir trafikkaos på de små veiene, spesielt når det er snøvær som nå, sier Siren Winjor i velforeningen.