Signy Tobiassen fortalte til Fædrelandsvennen tidlig fredag morgen at de knuste bilrutene ga dem mye ekstraarbeid. Foto: Torbjørn Witzøe
Politiet har foretatt åstedsundersøkelser i løpet av dagen. Foto: Torbjørn Witzøe

— Alle tre har tilknytning til og bor i Flekkefjord. De har alle erkjent at de har vært på stedet, men ikke at de har gjort noe straffbart, sier lensmann i Flekkefjord, Asbjørn Skåland, til Fædrelandsvennen.

Politiet har ikke flere mistenkte i saken og kan fortelle at kameraovervåkning har vært en medvirkende årsak til at disse tre personene er pågrepet.

— Personene er godt voksne mennesker i 20- og 30-årene, sier Skåland.

Hærverk og rampestreker

— Vi har fått tak i leiebiler fra bilforretninger i området, og noen av oss må også bruke private biler for å få ut posten i dag, sier Signy Tobiassen i Posten.

Signy Tobiassen fortalte til Fædrelandsvennen tidlig fredag morgen at de knuste bilrutene ga dem mye ekstraarbeid. Foto: Torbjørn Witzøe

Dagens post vil bli noe forsinket og politiet har ikke oversikt på dette tidspunktet.

Hærverket ble begått på industriområdet på Trøngsla, et par kilometer utenfor Flekkefjord sentrum. Området hvor postbilene står parkert er et inngjerdet område med omtrent to meter høyt gjerde rundt.

— De som har gjort dette burde selv levere posten, det blir utrolig mye ekstraarbeid nå, sier Tobiassen.

Også to andre biler har fått rutene knust i løpet av natten.

— Det virker som dette bare er hærverk og rampestreker og det er beklagelig at noen ønsker å bruke tid på dette, sier distriktssjef i Posten, Per Gunnar Johnsen, til Fædrelandsvennen.

Det eneste som er tatt fra bilene er drivsstoffkortene som ligger i bilene til vanlig.

— Vi har ikke fått ordentlig oversikt ennå, nå er førsteprioritet å få ut posten til våre kunder, det er det vi gjør nå, sier Johnsen.

Krevende

— Når vi kommer på morgenen og rutene er knust krever det mye. Nå har vi fått ordnet med leiebiler, ellers hadde vi bare hatt to biler å kjøre med i dag. Vi kommer til å få ut posten i dag, men med forbehold om noen forsinkelser, bekrefter Johnsen.

Politiet har foretatt åstedsundersøkelser i løpet av dagen, og har kommet frem til at det også er gjort innbrudd i to biler fra et nærtliggende firma og en bil fra kommunen.

Politiet har foretatt åstedsundersøkelser i løpet av dagen. Foto: Torbjørn Witzøe

— Fra kommunens bil er det tatt verktøy, men fra de andre har vi ikke helt oversikten ennå, sier straffesakskoordinator ved Flekkefjord politisjasjon, Siv Tveit.

Har noe å gå etter

Tidligere denne uken ble det stjålet en bil i Kvinesdal, som i natt ble satt igjen i nærheten av Trøngsla, og politiet ser dette som en sammenheng.

— Vi føler vi har noe å gå etter her. Jeg vil ikke gå inn på om vi har noen mistenkte på dette tidspunktet, konstaterer Tveit til Fædrelandsvennen.