— Målet vårt er å få Elvis inn på fylkestinget, ler Jan Ernst Gabrielsen, fylkesleder for De Kristne i Vest-Agder.

Partiet De Kristne håper å få Kjell «Elvis» Henning Bjørnestad inn på fylkestinget. Her fra et valgkamparrangement for partiet i Mandal i fjor.

Etter nominasjonsmøte i Mandal mandag kveld ble det klart at Arnstein Fedøy fra Søgne blir partiets listetopp til fylkestingsvalget i Vest-Agder. Elvis-imitator Kjell Henning Bjørnestad fra Lyngdal tok andreplassen. Han begynte som lokalpolitiker i fjor vår.— Vi håper å få to kandidater inn på fylkestinget. Såpass bør vi kunne klare, sier Gabrielsen til Fædrelandsvennen.

Dobbel oppslutning

Totalt sett har partiet mål om en oppslutning på fire prosent av stemmene ved høstens kommune- og fylkestingsvalg.

— Ved stortingsvalget fikk vi to prosent, så jeg håper vi klarer å doble det, sier Gabrielsen.

Jan Ernst Gabrielsen, fylkesleder for De Kristne i Vest-Agder. Foto: Torbjørn Witzøe

På listas tredjeplass finner vi Linda Kristensen fra Vennesla. Deretter følger Tony Mathisen fra Farsund.— Totalt er det tjue navn på lista, men resten ønsker vi ikke å gå ut med ennå fordi det vil bli rokkeringer på rekkefølgen lenger ned, sier han.

Liste i flere kommuner

Partiet stiller også lister ved kommunevalgene i Vennesla, Søgne, Marnardal, Lyngdal og Farsund, bekrefter fylkeslederen.

— Vi jobber hardt med å få på plass liste i flere kommuner også. Vi håper i alle fall å klare Kristiansand og Mandal, sier Gabrielsen.