— Jeg håper at hun trekker seg. Hun bør enten beklage eller finne et parti hvor disse tankene passer inn, sier Godskesen til Fædrelandsvennen.

Hun mener uttalelsene Hardy kom med i Arendal bystyre er uhørt. Under debatten om kommunens flyktningeplan sa Frp-representanten blant annet følgende:

«Vil vi egentlig ha noen inn i vår stue, som tenker, spiser og lukter - fordi de spiser annen slags mat - helt annerledes enn oss?»

— Det er uhørt og ufint å snakke om andre mennesker på denne måten. For meg er det helt uforståelig at noen kan si noe sånt, sier Godskesen.

- Gikk langt over streken

Varaordfører og fylkesleder Anders Kylland (Frp) tar avstand fra Hardys uttalelser.— Hun gikk langt over streken. Vi tar fullstendig avstand fra måten hun ytret seg på. Jeg har fått en strøm av henvendelser av andre som reagerer med sjokk, sier Kylland.

— Er det aktuelt å komme med reaksjoner?

— Vi har ytringsfrihet. Den har hun benyttet seg av. Om det blir aktuelt med reaksjoner kan jeg ikke si noe om nå, sier Kylland.

- Må håndteres lokalt

Fædrelandsvennen har vært i kontakt med Frp sentralt for å be om en kommentar fra Frps innvandringspolitiske talsmann, Mazyar Keshvari.

— Dette er ikke noe Mazyar vil uttale seg om. Eventuelle reaksjoner må behandles lokalt. Dersom noen i sentralstyret uttaler seg om dette vil det bli oppfattet som en føring. Det blir feil innblanding, sier Frps pressevakt Christian Larsson til Fædrelandsvennen.

Han legger til at Hardys uttalelser åpenbart ikke harmonerer med Frps offisielle standpunkt i innvandrings- og flyktningepolitikken.

— Jeg ser at representanter lokalt tar avstand fra uttalelsene, sier Larsson.

- Burde blitt klubbet

Ordfører Einar Halvorsen (H) tar selvkritikk for at han ikke klubbet ned Hardy.

— Jeg er av den oppfatning at jeg burde klubbet noe tidligere. Når du sitter der i salen er det en vanskelig vurdering du skal gjøre hele veien, men nå i ettertid er jeg ikke redd for å si at jeg burde klubbet, sier ordføreren til Agderposten.