— Et godt budsjett i en krevende tid, men med klare forbedringspotensialer. Det skal vi i KrF forsøke å forhandle fram, sier Grøvan.

Såkorn-kritikk

De to stortingsrepresentantene fra KrF på Agder er mest kritisk til at det ikke kom 80 millioner kroner til utstyr til den nye Sørlandslaben som bygges i Grimstad og som skal bedrive teknologiutvikling.

De er også kritisk til at det ikke opprettes eget såkornfond for Sørlandet.

— At ikke disse midlene kommer, er høyst overraskende. Begge de tingene er særdeles viktig for nyskaping og omstilling, som vi nå trenger sterkt, sier Grøvan.

Folkehøgskole

Grøvan er fornøyd med at E 18 ved Arendal-Tvedestrand startes opp og at det kommer penger til å fortsette veiutbygging i Setesdal.

— At den nye, kreative folkehøgskolen i Mandal får oppstartmidler på 3,4 millioner kroner fra august, er svært bra. Mindre bra er det at vi ikke får 1,5 millioner kroner til en ny krigsseilerutstilling ved Arkivet, sier Grøvan.

— Summa summarum et godt budsjett med forbedringspotensiale. Ikke minst må vi sikre bedre distriktsprofil. For tredje år på rad kuttes midlene til regional utvikling i fylkeskommunene, sier Grøvan.

Ropstad sier han er fornøyd med at dette budsjettet ikke inneholder usosiale kutt, slik tilfellet var i fjor.