— Det er stort å få oppleve dette. Det blir to veldig spesielle kamper. Da vi vokste opp var jo målet å spille for Start. I oppveksten var jeg alltid på stadion på alle Starts kamper, forteller Henrik Robstad (24), Jervs venstreback fra Hånes.

Sammen med Alexander Lind (26), Christoffer Myhre (24), Christopher MacConnacher (28) og Espen Knudsen (24) utgjør Robstad gjengen som er oppvokst i Kristiansand, men kjemper for Jerv mot Start. Fire av dem, MacConnacher er unntaket, starter antageligvis den første kampen.

— Det er litt rart å møte Start. De er jo storebror og et lag vi har sett opp til gjennom årene. Det blir nok tøft og jevnt, men jeg håper og tror vi tar det lengste strået, sier Myhre.

Ikke imponert over Start

MacConnacher lar seg ikke skremme av det Start har vist denne sesongen.

— Jeg tenker det alle andre tenker. De har ikke vært gode. Jeg spilte på reservelaget i dag som skulle være som Start, men jeg tror vi var litt bedre enn dem. Start er heldig som var i eliteserien med to lag som heter Mjøndalen og Sandefjord, forteller MacConnacher fra Vågsbygd, i sitt sedvanlige gode humør.

- Hvordan blir det å spille mot Start?

— Jeg er ikke Start-fan og har aldri brydd meg noe særlig om dem. Jeg har ikke fulgt med så mye på norsk fotball. Kampen tror jeg blir som en klassisk engelsk kamp fra 70-tallet med masse dueller, forteller 28-åringen, som var god kamerat med storebroren til Starts Espen Børufsens (27).

Håpet på eliteseriemøte med Start

Jerv-kristiansanderne innrømmer at de ikke håpet at Start skulle gjøre det så dårlig at de havnet på kvalifiseringsplass i årets eliteserie.

— Det beste hadde vært å møte Start i toppdivisjonen og møte et annet lag i kvaliken, men vi har vært veldig gode i år og satt oss i denne posisjonen. Nå er gevinsten veldig stor. Hele Sørlandet følger med, sier Robstad som vokste opp i samme miljø som Start-spiss Mads Stokkelien (25).

—  Det er i hvert fall ikke vår feil at Start er der de er. Når vi skulle klare en kvalifiseringsplass, hadde vi håpet at Start hadde klart seg, men sånn ble det ikke, sa Steinar Pedersen (40), Jervs trener fra Kristiansand, på mandag.

- Ikke største Start-fan

Tidligere Start-spiller fra Gimlekollen, Lind, forteller at hans forhold til Start ikke er det nærmeste. Også Hånes-guttene Knudsen og Robstad har en fortid fra Start.

— Jeg ble født i Nord-Norge, så jeg har ikke vært en veldig stor Start-supporter gjennom livet, men nå har jeg bodd lenge i Kristiansand, så selvfølgelig har jeg blitt mer og mer tilhenger av Start. Likevel skal jeg ikke stå og si at jeg er Starts største supporter.

Rett etter at Knudsen landet på Kjevik søndag kveld og ble møtt av kjæresten etter triumfen i Kristiansund, pratet han om hvordan møtet med Start blir.

— Jeg gleder meg utrolig mye. Det blir veldig morsomt, sa Knudsen da.