Den dramatiske episoden fant sted i Voiebyen søndag formiddag.

— En mann hoppet ut i fart mens bilen bremset hardt. Rett etter kom politiet, og to politimenn fulgte etter mannen som stakk, mens en annen politimann fulgte opp sjåføren og en passasjer, forteller et øyenvitne til Fædrelandsvennen.

Operasjonsleder i Agder politidistrikt, Audun Eide, sier at mannen er en 21-åringen fra Kristiansand, og var etterlyst av politiet ettersom han skal inn til soning av en dom.

— Vi observerte mannen som er etterlyst i bilen, og fikk stanset bilen i krysset mellom Klipperveien og Korvettveien. Men da stakk han av fra bilen, sier operasjonslederen.

Kastet seg uti

21-åringen løp da inn i skogholtet, og operasjonslederen forteller at mannen i flukt fra politiet kastet seg ut i et lite tjern.

— Det er et lite tjern like ved Stemtjønn. Jeg vet ikke hvor dypt det er, men han kom opp på land på egen hånd og ble da pågrepet, sier operasjonslederen, og legger til at selve pågripelsen foregikk uten dramatikk.

— Han fikk en sjekk på stedet av ambulansepersonell, før han ble brakt i arresten.

Det var også to andre personer i bilen med ham, men Eide sier at de ikke er mistenkt.

— De ble sluppet på stedet, seier han.

Det var heller ingen beslag å gjøre på noen av de tre.

Grundig undersøkt

Øyenvitnet sto ute på gårdsplassen da hendelsen skjedde, og forteller at politiet var på stedet i en times tid. Hun forteller at 21-åringen var passasjer i personbilen.

— De undersøkte bilen grundig, og var også oppe i skogen med en av de andre i bilen for å lete etter noe, forteller hun.