KRISTIANSAND: Kåre Trygsland (62) er navnet på gartneren som 15. april 1968 begynte sitt virke i Kristiansand kommune med å legge plen på et kommunalt friareal på Kroodden.

Og siden har han passet på Vågsbygds grønne lunger.

I går var det 40-årsjubileum med massevis av kolleger og stor bløtkake.

— Er dette noe da? Jeg gjør jo bare jobben min, sier Kåre, for anledningen ikledt litt beskjedenhet.

Han er enig i at han legger listen høyt og at han går inn for å gjøre jobben skikkelig.

Kollegene sier han setter sin ære i å gjøre Vågsbygd litt vakrere og litt penere år for år. Dårlig vedlikehold og slendrian vil han ikke ha på seg.

Ikke trange budsjetter heller:

— Kåre er den typen som lukker ørene når vi kommer til budsjett og lavere krav til kvalitet. Han bare fortsetter å levere kvalitet som før. Men han får det sannelig til sånn omtrent innenfor rammene også, roser parkvesensjef Svein-Ole Breland.

Kåre Trygsland har også æren for at skolebarn i SFO og parkvesenet i alle år har samarbeidet i Kristiansand. Det var han som satte i gang med å ta barna med på parkvesenets oppgaver.

— Svært mange barn har lært grønne verdier og fått kjærlighet til blomster via Kåre, sier Helmer Espeland i parkvesenet.

— Nå er mange av dem voksne. Men de hilser ennå på meg, sier Kåre.

Sammen med Felix Heredero og Åge Salbostad holder han styr på 60 lekeplasser, en gjeng rundkjøringer, parken i Auglandsbukta, Myren Gård, parken rundt Ternevig, Andøya Gård og en haug andre steder.

Det skal han fortsette med i minst fem år til. Kåre Trygsland tenkte litt på å gå over på AFP, men han slo det fort fra seg:

— Jeg har altfor mye energi til å slutte, ler han.