KRISTIANSAND: – Grunnen til forskjellen er at han også står tiltalt for en del andre grove forhold. Når det gjelder barnemishandlingen er det sentralt at det er stor variasjon i atferd og at barnet var såpass lite da det skjedde, opplyser aktor, politiadvokat Beate Rullestad-Jansen. <EP>I retten ble 24-åringen beskrevet som den mest aktive og aggressive av de to.

– Men moren har et spesielt ansvar som omsorgsperson, derfor har jeg vurdert dem likt, sier Rullestad-Jansen.

Mannens forsvarer, Tore Øydne, ønsker sin klient frifunnet.

– De har erkjent at det var en del uheldige forhold, men det er ikke tilstrekkelig til å kalles barnemishandling, sier Øydne.

– Episoden med puten har min klient beklaget, og de påstandene samboeren hans kom med om hans forhold til barnet, gjorde hun i en presset situasjon. Hun har løyet mye om viktige ting før, sier Øydne.

Påstandene det er snakk om er blant annet at 24-åringen skal ha tvangsmatet barnet og ha presset kjeven hennes sammen når hun gråt. Kvinnens forsvarer, Marte Svarstad Brodtkorb, vil også ha sin klient frifunnet.

– Jeg mener det de har gjort mot barnet ikke er mishandling. De var umodne som foreldre og skulle åpenbart hatt tilsyn av barnevernet, sier Svarstad Brodtkorb.

– De hadde ofte besøk, men likevel har ingen venner sett noe, og ingen har sendt bekymringsmelding til barnevernet, påpeker hun.