Den nye hovedbanen utendørs skal ligge på dette området. Foto: Odd-Sølve I. Grannes
Kunstgresset på denne banen ble lagt på ujevnt underlag i 2001. Nå skal grunnmuren bygges på ny og underlaget byttes ut. Kunstgressdekket ønsker klubben å gi bort til en annen klubb som driver tennisbane. Foto: Odd-Sølve I. Grannes
Også denne banen skal gjennom samme prosess. Foto: Odd-Sølve I. Grannes
Garderobe-anlegget er ikke noe vakkert syn fra utsiden. Foto: Odd-Sølve I. Grannes
Det er kun formann og nestformann som pleier å bruke dusjen i garderoben etter treningsøkter. Foto: Odd-Sølve I. Grannes

KRISTIANSAND: Kristiansands gamle tennisanlegg har de siste årene vært svært utdatert. I vår sto tre nye innendørshaller ferdige – nå skal Kristiansand tennisklubb i gang med å bygge tre nye utendørsbaner og nye klubblokaler på anlegget ved Kristiansand Stadion. Arbeidet starter i september.

— Vi ønsker å lage et attraktivt anlegg som tiltrekker klubben nye medlemmer og gjør tennis populært i byen. Det blir et kjempegodt anlegg og et betydelig løft både for byen og klubben, sier formann i Kristiansand Tennisklubb (KTK), Øistein Wirak til Fædrelandsvennen.

Moderne anlegg

Det nye anlegget erstatter det tidligere med seks utendørsbaner med mulighet for en opplåsbar hall om vinteren, der kulden fra utsiden trakk inn, og spillerne måtte spille i minusgrader. Nå er det varmeanlegg i de nye hallene. Utendørsbanene som nå har et slitt og ujevnt kunstgress, skal bygges på en ny grunnmur der underlaget skal være av syntetisk grus. De gamle garderobene på området, skal erstattes med et nytt og moderne garderobeanlegg. I tillegg til at det skal bygges et klubbhus og trenerkontor.

— Vi skal modernisere hele området rundt. Det skal komme gjerder med innsyn til banene og det skal bli bra belysning på utendørsbanen. Det skal være fint å se på også utenfor, en berikelse for Lund som bydel, sier Wirak.

Kostnadsrammen for utendørsanleggene og de nye lokalene som klubben nå skal i gang med, kommer på rundt 12 millioner kroner.

— Vi finansiert dette ved hjelp av tippemidler, momsrefusjon og dugnad. I tillegg bygger Tangen videregående skole de nye klublokalene for oss, sier økonomiansvarlig og nestformann Harald Haugedal.

Breddeklubb

Kristiansand har aldri hatt et skikkelig helårsanlegg for tennis tidligere. Det har det nye innendørsanlegget allerede gjort en slutt på og de nye utendørsanleggene vil også forlenge utendørssesongen rundt en måned både på våren og høsten. Klubben har allerede merket økt etterspørsel etter tennis.

— Vi har allerede fått 50 nye medlemmer på kort tid, og satser på at vi totalt har 250 medlemmer innen 2014. Om sommeren kommer det mange turister som ønsker å spille tennis, og nå kan vi endelig tilby det i et bra innlegg, forteller Wirak.

Selv om klubben nå får et nytt og moderne anlegg, ønsker ikke klubben å bli en snobbeklubb, som tennisklubber ofte er kjent som.

— Vi risikerer jo å bli det, men jeg håper ikke det. Vi ønsker å være en breddeklubb hovedsakelig med vekt på barn og unge, sier Wirak, som håper å rekruttere unge tennisspillere via blant annet skoler i området.

Vil utvikle toppspillere

Nå håper KTK å avle utøvere på et høyt nivå.

— Vi håper å få fram toppspillere med dette nye anlegget på plass. Forholdene ligger til rette for det nå, sier prosjektansvarlig Johannes Brekke.

Klubben har de siste årene hatt en trener ansatt på fulltid. Medlemsøkningen har nå ført at ytterligere en trener er ansatt, Wojtek Buczkowski.

— Jeg tror vi kan få toppspillere på nasjonalt nivå i de yngre klassene allerede om to til tre år, sier han.