LILLESAND: — Til Bords og klesbutikken Fransa er klare og flytter inn før våren 2014. Vi har også kommet langt i dialogen med andre butikker og kjeder som er interessert i lokaler, sier senterleder Alice Leland Høye til Fædrelandsvennen.

I begynnelsen av neste år skal totalt 5000 kvadratmeter med butikklokaler i andre etasje være fylt opp og klare til åpning. Men først trengs det villige franchise-takere og ivrige gründersjeler.

— Vi leter etter folk som har en butikkdrøm i magen. Dem tror vi det finnes mange av, men en del tror nok det er vanskeligere enn det egentlig er, sier Leland Høye.

Gründerseminar

6. mars arrangerer senterledelsen gründerseminar, i samarbeid med Lillesand Vekst, Lillesand Handelsstandsforening og DnB. Hovedforedragsholder blir Åkki Lidi, som snart åpner kafé i senterets førsteetasje.

— Hun har drevet med veldig mange forskjellige konsepter og vet mye om hva som skal til, sier Leland Høye.

Senterlederen tror på gode tider fremover for Lillesand senter, som for noen år siden slet med fraflytting av butikker og kundeflukt. De siste årene har omsetningen imidlertid holdt seg stabil og flere nye butikker er nå på plass.

— Åpningen av Cubus i november i fjor var en suksess. Mandag sto det folk i kø på Apotek1 og snart åpner Stjernehimmelen til Åkki Lidi, sier Leland Høye.

Frykter ikke Sørlandssenteret

I løpet av året skal det også åpnes en ny Coop-butikk på 3000 kvadratmeter, som vil få felles inngangsparti med senteret på Tingsaker.

Konkurransen fra Sørlandssenteret, som ligger ti minutters kjøring unna, er senterlederen ikke bekymret for.

— Vi jubler over at Sørlandssenteret bygger ut. Jeg tror at mange synes det er blitt for stort og uoversiktlig. Lillesand senter skal være et sted hvor du får det du trenger, men samtidig ikke større enn at du får et forhold til de som jobber i butikkene her. Vi vet at folk ønsker det lokale og nære som et lokalsenter kan tilby, sier hun.

Det er fremdeles uklart hvilke butikker som skal flytte inn i andre etasje, ettersom forhandlingene ikke er avsluttet. Men ifølge Leland Høye skal det inn butikker innen blant annet optikk, tekstil, kjøkken, parfyme, herre- og damemote, samt sport.

- Positivt for sentrum

Nestleder i Lillesand Handelsstandsforening, Trine Wilhelmine Rønnevig, tror sentersatsingen kan være positivt også for handelsstanden i sentrum.

— Veldig mange i Lillesand er opptatt av å handle lokalt. Dersom vi kan få det folk trenger i sentrum og på senteret trenger man ikke lenger å kjøre til Sørlandsparken, sier Rønnevig.

Hun viser til den nystartede kafeen Strandhaven i Strandgata som et eksempel på at det nytter å etablere seg i sentrum.

— At det skulle gå så bra som den gjør er det nok ikke så mange som hadde trodd.