To strålende hopp av Anders Bardal (128,5 og 129) et iskaldt sistesvev av Anders Jacobsen (131,5 meter) så først ut til å sikre norsk sølv bak Østerrike. Få minutter etter at Norge jublet for annenplass, kom beskjeden om at Tyskland og Polen ble flyttet opp og forbi Norge på resultatlistene.

Årsaken var at poengene ikke ble riktig regnet sammen da landslagssjef Alexander Stöckl ba om å få gå ned to avsatser før Bardals førstehopp. Dette bel ikke oppfattet av arrangøren og Bardal satte utfor i ovarennet fra avsats 22 istedenfor avsats 20. Dermed ble Norge plutselig stående igjen som nummer fire.

— Det er åpenbart gjort en regnefeil. Det er fryktelig trist at gutta først skal juble for sølv, for deretter å få vite at et annet lag skal ha medaljen. Sånn kan vi ikke ha det, sa sportssjef Clas Brede Bråthen til NTB.

— Dersom det er riktig at Tyskland skal ha sølvet, respekterer jeg det, men hoppsporten har et problem hvis slikt skjer etter et renn i VM, fortsatte Clas Brede Bråthen.

Bardal hoppet som Norges tredjemann, og med 128,5 meter fikk han svært mye ut av førstesvevet i utfordrende vindforhold. Verdensmesteren fra liten bakke økte også med en halvmeter i annethoppet sitt. Den minst rutinerte på Norges lag, Andreas Stjernen, gjorde sakene sine bra med hopp på 125,5 og 125 meter. Verre var det med Tom Hilde. Asker-hopperen skuffet noe med 122 og 118 meter. Han har slitt med en skade i foten de siste dagene, men hevdet den er leget nå. (©NTB)