Noen av sjåførene tok kvelden på Rige, mens andre håpet tur vestover i løpet av kvelden. Foto: Jon Anders Skau
Morten Nilsen i Statens vegvesen hadde ansvar for kontrollen på Rige søndag kveld. Mange tyngre kjøretøyer ble stanset etter kontroll av dekkene. Foto: Jon Anders Skau
Mange kjøretøyer ble stanset for kontroll på Rige i kveld. Foto: Jon Anders Skau

KRISTIANSAND: En gjeng kontrollører fra Statens vegvesen har oppgaven med å sjekke dekk på vogntog og busser på vei vestover langs E 39. I dag ble mange biler tatt inn.

– Det er vanlig vinter. Vi er ute og ser til at dem med sommerdekk ikke kjører videre før det er svart asfalt, sier leder for kjøretøyavdelingen ved Statens vegvesen i Vest-Agder, Morten Nilsen, til fvn.no.

En del godt skodde kjøretøyer fikk passere, mens en god del ble stående igjen. Både ved vekta på Rige og utenfor lokalene til vegvesenet var parkeringsplassene relativt fullt besatt.

Både utenlandske, norske og lokale biler ble bedt om å holde igjen. Ved 20.30-tiden var det uklart hvor lenge bilene blir stående, men i alle fall et par timer fremover. Trafikken på E 39 kontrolleres ved Rige vestover og i Lyngdal østover.

Nytt av året er skilt som varsler tyngre kjøretøy om at de skal innom kontrollpunktet. I tillegg står en kontrollør med rødt lys og sender bilene til riktig sted.

– Når det blir glatt slår vi på skiltene og bilene ledes inn, sier Nilsen.

Han opplyser at det forventet bedre vær utover kvelden og natta. Forholdene begynner å bli bedre og det er gode nyheter for bilistene som ferdes på sommerdekk.

Vegtrafikksentralen i Porsgrunn opplyser til fvn.no at det ikke foreligger meldinger om spesielle problemer på sørlandsveiene søndag kveld.