SPANET: Her har Dag Otto Wroldsen tatt bilde av tyvene mens han ligger i skjul et stykke unna familiebedriften. Varebilen er ringet inne. Foto: Privat

ARENDAL: Søster til Wroldsen driver YX-stasjonen i Longum. Fredag ettermiddag oppdaget en av de butikkansatte en mistenkelig varebil med østeuropeiske skilter. Mennene speidet opp mot familiebedriften Longum Jern & Metallomsetning som drives av faren.

Samme metode

— Den ansatte tok kontakt med min søster. Hun ble svært skeptisk da vi har vært utsatt for tyveri ved flere anledninger tidligere. Sist gang brukte de akkurat samme metode, sier Wroldsen til Fædrelandsvennen.

De så ut som to snømenn, Dag Otto Wroldsen

Da søsteren ringte Dag Otto Wroldsen kastet han seg i bilen og kjørte ned i området. Etter at bensinstasjonen var stengt for kvelden kjørte varebilen, en Opel Vivaro, inn mot stålbedriften. Politiet ble varslet og Wroldsen la seg i skjul og spanet på mennene.

— To av mennene begynte å dra fram kabler og ruller med kobber. Imens sto to menn ved bilen. Etter en stund kunne det synes som om de to frøs og ønsket å få varmen igjen. De satte seg i alle fall i bilen og kjørte ut på veien, forteller Wroldsen.

Politiet hadde på dette tidspunktet sendt en sivilbil til stedet. De hadde plassert seg et stykke unna, men ble oppdatert av Wroldsen som iakttok mennene på avstand. Da varebilen kjørte ut på veien, ble den forfulgt av sivilbilen og like etter stanset av en annen politipatrulje. Sivilbilen returnerte så til Longum igjen.

Så ut som snømenn

— Jeg opplyste politiet om at to av mennene fortsatt var i området. De hadde stukket av bak bygningen og inn i skogen. En hundepatrulje var på dette tidspunktet kommet fra Kristiansand. Hunden jaktet på mennene inn over skogen. Etter en stund dukket mennene opp i området hvor de tidligere på dagen hadde drevet med rekognisering. De håpet nok på å bli plukket opp av varebilen, sier Wroldsen.

Ifølge Wroldsen var det totalt fire politipatruljer på stedet da mennene til slutt ble fakket. Han forteller at østeuropeerne så svært forkomne ut da de ble jaget ut av skogen av hundepatruljen.

SPANET: Her har Dag Otto Wroldsen tatt bilde av tyvene mens han ligger i skjul et stykke unna familiebedriften. Varebilen er ringet inne. Foto: Privat

— De så ut som to snømenn og bar preg av å ha vært på flukt fra politiet. De var svært tynt kledd og hadde fått noen bitt av hunden, sier Wroldsen.

Avhøres lørdag

Ifølge politiadvokat Julie Vigsnes i Agder politidistrikt, blir de østeuropeiske mennene avhørt i løpet av dagen. De sitter fengslet i Arendal.

— Mennene er siktet for tyveri, opplyser Vignes.