GRIMSTAD: Dykkere fra brannvesenet samt luftambulansen foretok søk i sjøen ved Oddensenteret da fotspor fra bilen ledet ut mot bryggekanten.

Men klokken 06.41 kunne politiet varsle nødetatene om at eieren av bilen var i god behold.

— Han var på fisketur og opplyste at han hadde gått fra bilen og over i en båt. Det var derfor fotsporene endte på bryggekanten. Dessuten hadde han glemt igjen nøklene i bilen, opplyser Sveinung Alsaker, operasjonsleder i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Det var klokken 03.49 i natt at politiet fikk telefon fra en bekymret person på en adresse i Grimstad. Vedkommende opplyste til politiet at han ikke fant kameraten sin. På bakgrunn av meldingen valgte politiet å foreta et søk etter kameratens bil.

— Kameraten ble funnet trygt bevart i sin egen leilighet. Men søket etter kameraten gjorde at politiet tilfeldigvis ble oppmerksom på en annen bil som stod parkert kloss opp i bryggekanten ved Oddensenteret. Den stod kun én meter fra kanten. Det ble derfor tilkalt dykkere til stedet, opplyser Alsaker.

Dykkersøket ble etter hvert avsluttet fordi det ikke vår håp om å finne overlevdende lenger dersom noen hadde havnet i vannet.

Fædrelandsvennen var i natt ved den aktuelle brygga i Grimstad. Dykkersøket var da avsluttet, men politiet speidet fortsatt ut over vannet ved hjelp av lommelykter.