VENNESLA: — Vi pågrep en elev ved skolen rundt lunsjtider i dag etter at det hadde vært en konfrontasjon mellom en elev og en lærer. Det er snakk om et slag. Det har ikke vært snakk om legebesøk i etterkant, sier lensmann i Vennesla, John Thomas Homme.

Episoden fant sted klasserommet hvor den fornærmede læreren hadde undervisning.

- Sak for barnevernet

— Vi har snakket med eleven for å få vite mer om bakgrunnen for slagsmålet. Han er nå sendt videre til St.Hans gården i Kristiansand hvor han bor for tiden, sier Homme.

I etterkant av pågripelsen snakket politiet med elever og lærere på skolen for å få klarhet i hva som var foranledningen til episoden.

— Så lenge eleven er under den kriminelle lavalder blir dette en sak for barnevernet, sier Homme.

Rektor ved Vennesla ungdomsskole, Leif Rune Godtfredsen, sier ledelsen ved skolen hadde fått tips om at det kunne komme til å skje noe rundt den aktuelle eleven.

— Vi hadde fått nyss om at situasjonen var noe anspent, litt "elektrisk" i forkant. Derfor var vi litt ekstra observante, sier Godtfredsen.

Ble overmannet

Da den 14 år gamle eleven kom inn i undervisningen til den fornærmede læreren, fikk sistnevnte sendt elever ut av klasserommet for å hente hjelp. Eleven slo læreren, men ble deretter overmannet og lagt i bakken av andre lærere som kom til.

Etter det Fædrelandsvennen kjenner til skal den fornærmede læreren ha konfrontert eleven i en disiplinærsak for noen dager siden.

— Var dette snakk om en hevnaksjon?

— Det ønsker jeg ikke å si noe om. På generelt grunnlag kan jeg si at det er utfordrende å huse elever med gjentatt utagerende oppførsel, sier Godtfredsen.

Lensmannen i Vennesla sier det er uheldig at slike episoder skjer i et skolemiljø hvor både ansatte og elever skal føle seg trygge. Rektor er enig. Han sier at skolen har prosedyrer den følger når slike ting skjer.

— I etterkant av episoden kalte vi inn de ansatte til et møte for å snakke om det som hadde skjedd. Elevene i klassen det skjedde har også blitt pratet med. I tillegg har vi varslet foreldrene til elevene i den aktuelle klassen.