FIKK KORT: Biblioteksjef Paal Kjellin ga ordfører Tore Askildsen et flunkende nytt bibliotekkort som kan brukes ikke bare i Mandal, men på alle bibliotek i landet.
ÅPENT: Det er mye luft og åpenhet mellom reolene. Her fra barneavdelingen.
LEKKERT: Slike steder som dette er det mange av i det nye biblioteket, der man kan studere b ker f r de lånes.
FAMILIE: Denne familien bruker biblioteket mye og er glad det nå er åpent igjen. Og de heter Eskild Schanche, Silja Nøding og Malin Nøding Schanche.
GLAD: Bibloteksjef Paal Kjellin var glad for å endelig kunne åpne det nye biblioteket. Her under sin tale der han takker de ansatte for en fantastisk innsats under flyttingen.
SKRANKEN: Her er ansatt Torunn Giskås klar til å ta i mot kunder som vil låne bøker, filmer, lydbøker og spill. Til forskjell fra før er det nå kun en skranke, ikke to.
VOKSENAVDELINGEN: Dette er fra voksenavdelingen i andre etasje.
BLOMSTER: Biblioteksjef Paal Kjellin delte ut blomster til sine ansatte som takk for innsatsen under flyttingen. Her er er det Mona Lill Tjomsland som får.
KJENTFOLK: Tidligere rektor på Furulunden skole Ragnhild Kleven og sogneprest i Marnardal Arild Knutsen var blant de mange som kom for å se på nybiblioteket.
STOLER: Slik stoler er plassert rundt om i nybiblioteket.
FILMER: Fra filmreolen i barneavdelingen, mye bedre tilgjengelig enn i gamlebiblioteket.
AVLEVERING: Mandalittene har vært vant til å levere sine bøker tilbake etter lån via en sprekk i veggen. Det blir det slutt på nå - nå skal de legges i denne boksen som er på innsiden av Buen. Som dermed bare er tilgjengelog så lenge bygget er åpent.
BYGGEPLASS: Buen er fortsatt vanskelig tilgjengelig - både fordi den nye bybroa ikke er ferdig før i juni, men også fordi det fortsatt er en byggeplass på utsiden. Det gjelder å være tålmodig.

— Dette er Mandals skattekiste, erklærte ordfører Tore Askildsen før han klippet snora.

Et 40-talls mandalitter, store og små, var møtt fram for å bivåne åpningen av lokalene i kulturhuset Buen. Det er kjærkomment; siden før jul har biblioteket i byen vært stengt mens alt av bøker, filmer, spill og annet har vært flyttet over elva.

Nå får folk et bibliotek over to etasjer, der barne- og ungdomsavdelingen er i første etasje. I andre etasje er bøker og filmer for de voksne.

Se våre bilder fra i formiddag i billedserien over.