KRISTIANSAND: — Vi kommer til å være snille i dag. Denne kontrollen er vel så mye for å sjekke det generelle fartsnivået til bilistene i tunnelen, som å ta dem som kjører for fort, understreker UP-betjent Trond Sørensen ved Agder politidistrikt.

Umulig å oppdage

Han er i ferd med å rigge til lasermåleren sin, for å måle farten til bilistene som kommer ut av det vestgående løpet i den nye Vågsbygdporten. Det er nærmest umulig for bilistene å oppdage plasseringen til politimannen. De blir nemlig målt bakfra.

FOR FORT: Trond Sørensen, UP-betjent ved Agder politidistrikt, sjekket farten på bilene som kom ut av det vestgående løpet i Vågsbygdporten søndag. - Folk kjørte fortere ut av tunnelen enn vi hadde regnet med, sier han. Foto: Tormod Flem Vegge

— Ok, gutter, da er jeg klar for å måle, sier Sørensen i walkietalkien sin. Han kommuniserer med politipatruljen som står plassert lenger nede i veien. Patruljen skal hanke inn potensielle fartssynderne. Men i dag er de altså litt snillere enn vanlig.

Høye hastigheter

Bakgrunnen for kontrollen på den nye Vågsbygdveien søndag, var at politiet hadde observert at bilister allerede ved åpningen av Vågsbygdporten lørdag, var oppe i hastigheter opp mot 80 kilometer i timen i 60-sonen.

Kontrollen søndag varte fra klokka 17.15 til 18.50. Sørensen oppsummerte resultatene senere på kvelden:

— Halvparten av dem vi målte, lå i hastigheter på 70 pluss. Et fåtall kjørte i over 80 kilometer i timen. Vi ønsket denne kontrollen, for å se om farta i tunnelen kan bli et problem. Folk kjørte fortere enn vi hadde regnet med, påpeker UP-betjenten.

Mistet førerkortet

Kun én person ble stoppet av UP søndag. En 33 år gammel mann mistet førerkortet sitt, etter å ha kjørt i 95 kilometer i timen.

— Folk må ha respekt for skiltingen i Vågsbygdporten. Er det 60 kilometer i timen, så er det 60. Dette handler mye om folks holdninger, sier Sørensen.