VENNESLA: Restauranten og sportsbaren Hr. Direktør åpnet dørene i annen etasje i Butikkhuset i februar i fjor, og er et treffsted for unge som eldre.

— Det er noen naboer som har bedt om bistand med tanke på støyplager og røyklukt. For noen er det et så stort problem at de er nødt til å reise bort i helgene, sier advokat Marius Larsen i advokatfirmaet Engenes & Larsen i Vennesla.

Støymålinger

Larsen mener utestedets lokaler i Butikkhuset ikke er egnet for dagens virksomhet, og at kommunen av den grunn burde gå en ny runde med skjenkebevillingen.

OPPGITT: Innehaver av utestedet Hr. Direktør i Vennesla sentrum, Bjarte Bjellås, sier han og broren har gjort tiltak for å dempe støyen de eldre naboene stadig klager på. Blant annet er det forbudt å gå ut på verandaen etter klokka 23. Foto: Frode Lindblom

— Er det foretatt målinger på utestedet som bekrefter støyen naboene klager på?

— Vi har støymålinger, men som er foretatt på relativt rolige kvelder. Disse viser at grenseverdiene blir overskredet, hevder advokaten.

- På vegne av naboene, mener du Hr. Direktør bør flytte til andre lokaler?

- Andre lokaler

— Dersom utleier kan foreta grep med konstruksjonen, kan det være en løsning. Men hvis utleier ikke er interessert å foreta en nødvendig oppgradering, som eksempelvis støyisolerende tiltak, så kan det være hensiktmessig å se etter andre lokaler, mener Marius Larsen.

Advokatfirmaet har koblet inn kommunelegen i saken. De håper å finne en løsning på tvisten.

Bjarte Bjellås er journalist i lokalavisa Vennesla Tidende og eier Hr. Direktør sammen med broren Sondre Bjellås. Han bekrefter at det er kommet klager på støy og røyklukt, men sier de har gjort flere tiltak av hensyn til de beboerne tett på utestedet.

Eierne har gjort tiltak

— Vennesla sentrum er tettpakket av leiligheter med eldre, og vi har gjort det vi kan for å imøtekomme klagerne. Blant annet har vi stoppet alkoholserveringen en halv time før (klokka 01.30) må og vi nekter gjestene å gå ut på verandaen og drikke etter klokka 23. Vi tar hensyn, mener Bjarte Bjellås.

- Er lokalene, som advokaten mener, uegnet som restaurant/bar?

— Det har alltid vært kafé her. Vi overtok etter Digg, men har utviklet konseptet. Det er jo håpløst hvis vi ikke kan drive her med det støynivået vi har nå. Da er det ikke liv laga for et utested i Vennesla sentrum, mener innehaveren av Hr. Direktør.

- Kan ikke nekte folk å prate

— Vi vil gjøre vårt beste for at folk skal trives i sentrum, og må se på eventuelle nye tiltak. Men det er umulig at det blir stille. Vi kan jo ikke nekte folk å prate i gågata, heller, tillegger han.

- Hvis naboene vinner fram med sin klage på støy og røyklukt, er det aktuelt for dere å se etter andre lokaler?

— Nei, der her eller ingen steder.

Eierne er nå i forhandlinger om en forlengelse av leieavtalen med Butikkhuset-eier Vidar Håverstad.

- Må regne med støy i sentrum

Han mener det er like stor aktivitet på kveldstid og i helger fra kinarestauranten på motsatt side i gågata.

— Det er aldri bra når folk klager på støy, men velger du å bosette deg i et sentrum, må du regne med støy. Det er lenge siden jeg har hørt om klager mot Hr. Direktør. Jeg vet det har kommet fra en leilighet over utstedet, sier Håverstad.

- Er lokalene uegnet til dagens virksomhet?

— Det ligger der det ligger. Lokalet ble godt isolert da det ble bygget.