SPEIDERE: Kåre Andor Arntsen og andre speidere i folketoget.
TRILLEBÅR-STAFETT: Kommunestyret underholdt med trillebårstafett på idrettsplassen på Moseidmoen. Her er det Celina Hagen og Tommy Ingebretsen som vinner første heat for KrF. Bak kommer Høyre med Bernt Slettedal i båra og Tor Søren Drivenes som sjåfør. Til høye kommer Venstre: Rune Bøen i båra, Oddbjørn Hagen løper.
VENNESLA HUNDEKLUBB: Alltid å se i folketoget i Vennesla. Virker den litt trøtt og sliten, St. Bernardshunden?
LIVSGLEDE: Siden de eldste ikke kunne gå i toget, tok noen andre over. Her er det Frank Berntsen som er blitt til en gammel dame.
LEDET AN: Helt siden 1999 har ordfører Torhild Bransdal gått først i folketoget i Vennesla - årets store hyldningstur for henne.
RUSSEN: Folketoget i Vennesla starter klokken 16. Men jammen var ikke russen våken fremdeles.
TIDLIG KRØKES: På bygda er motorisert ferdsel noe som interesserer mange. Og noen begynner i veldig ung alder - mitt i folketogets bilkortesje.
RØDE KORS: De viser seg ikke bare fram i folketoget i Vennesla, de legger nesten alt i det.
MANGE: Johnny Berås på ski som representant for skigruppa. Bak kommer hele fotballgjengen i Vindbjart Fotballklubb.
HÅNDBALL: Vindbjart stiller med flere avdelinger i folketoget. Her er det Vindbjart håndball.
BLÅ KORS: Speidertroppen til Vennesla Blå Kors hadde rigget seg med stor lastebil, og utvendig kano.
TIDLIG KRØKES 2: Disse to sjarmerte mange på sin vei fra Venneskal skole til idrettsplassen i folketoget. Fem år gamle Håkon Melve kjører. Passasjerer er Sofie Lie, også hun fem. Bilen har Arild Melve laget. Det er kopi av en CobraAC.

VENNESLA: — Jeg takker Vennesla for omsorg, kjærlighet og støtte. Jeg er dypt rørt og takknemlig for at bygda hjalp meg gjennom sorgen, sa 19-åringen.

Kvnnen som kom som flyktning fra Bosnia med sine foreldre, la til: - Jeg kjenner at Vennesla er stedet som er mitt sted. Det er her jeg hører til.

I talen snakket Emma Martinovic mye om to ord: Takknemlighet og engasjement.

Hun sa vi alle kan være takknemlige for å bo i Norge, et land med frihet og demokrati. Et land som besvarer terror med roser, samhold og kjærlighet.

— Men ingen kan ta frihet for gitt. Den krever engasjement, sa hun og ba ungdom og andre engasjere seg i politikk, frivillig arbeid og på andre måter. Emma Martinovic sa at frihet og demokrati krever engasjement for å bestå.

Martinovic er leder for Vest-Agder AUF og sitter i kommunestyret og levekårsutvalget i Vennesla. Hun gjorde Gunnar Stålsetts ord til sine og sa at trusselen i Europa ikke er våpen, men ekstremisme og rasisme, og at all fundamentalisme må bekjempes.

— De ekstremes våpen i Europa er frykt. De vil sende oss tilbake til middelalderens mørke gjennom å prege våre sinn og tanker med frykt, sa Martinovi.

Hun ba derfor alle være engasjerte i de verdier som har bygget Norge og gitt oss verdens flotteste nasjonaldag.

Før talen, var det folketog fra Vennesla skole til idrettsplassen. Etter talen var det underholdning. Bilder fra det kan du se i bildeserien ovenfor.