AGDER: I statsbudsjettet for 2014 foreslår regjeringen å øke utdanningsstøtten fra ti til elleve måneder. I tillegg justeres støtten for å opprettholde studentenes arbeidskraft. Det innebærer at basisstøtten øker med over 11 000 kroner i året 2014-15. — Det er klart dette er en veldig bra ting for studentene. Dette har studentorganisasjonene har jobbet for i mange år, sier administrerende direktør i SiA, Steinar Finseth.

Gis i juni

Han understreker at det er en avtroppende regjering som har lagt frem budsjettet, men mener det i utgangspunktet er en gledelig nyhet for studentene.

Den ekstra utbetalingen skal gis i juni.

— Det er viktig fordi studenter også må leve av noe fram til den første lønningen for sommerjobben kommer inn på konto, sier Finseth.

Norsk studentorganisasjon (NSO) jubler også over nyheten.

— Det er en historisk studiestøtteøkning og et vanvittig bra gjennomslag for Norsk studentorganisasjon og studentbevegelsen, sier leder Ola Magnussen Rydje i en pressemelding.

De kjemper for at det skal bli lettere å være heltidsstudent og mener tilskuddet er et viktig steg for at studentene tilbringer mer tid på lesesalen fremfor deltidsjobben.

Utvider retten til påbygging

I tillegg til økningen i studiestøtten budsjetteres det med bygging av 1300 nye studentboliger, samt at statstilskuddet per hybelenhet øker med 20 prosent.

Regjeringen foreslår også bevilge 106 millioner kroner til å utvide retten til videregående opplæring med ett år.

Unio-leder Anders Folkestad trekker frem økningen i studiestøtten og påbyggingsåret etter fagbrev som viktige innsatser.