KRISTIANSAND: Politiet beslagla i slutten av forrige uke 300 gram amfetamin hos et samboerpar fra Kristiansand. Basert på en utsalgspris på gateplan på 450 kroner per gram utgjør beslaget en verdi på over 130.000 kroner.

— En av våre patruljer ble oppmerksom på en 42 år gammel kjenning i sentrum av Kristiansand. Han fremsto som temmelig nervøs og ruset, og han svettet kraftig da politiet tok kontakt med ham, til tross for at det var ganske kaldt ute den aktuelle dagen, opplyser politiførstebetjent Øystein Jørgensen, leder for narkotikaavsnittet ved Kristiansand politistasjon til fvn.no.

To beslag

— Da våre folk ransaket mannen ble det funnet 30 gram amfetamin. Dette beslaget aktualiserte en ransaking i boligen til 42-åringen og hans jevnaldrende samboer. Da ble det ved hjelp av en narkotikahund beslaglagt ytterligere 270 gram amfetamin. Denne delen av beslaget er knyttet opp mot den kvinnelige samboeren. Begge har erkjent besittelse av narkotikapartiet, som ifølge egen forklaring bare skulle gå til eget forbruk, opplyser Jørgensen.

Straffedømt tidligere

Begge de to har et langt rulleblad med narkotikaforbrytelser. Den 42 år gamle mannen er tidligere blant annet straffedømt for grov narkotikakriminalitet.

Det ble også beslaglagt 38.000 kroner i bopelen til de to siktede, som begge er uten arbeid. Politiet har mistanke om at dette beløpet stammer fra straffbare forhold.