ÅSTEDSUNDERSØKELSE: Torbjørn Antonsen fra Rejlers og krimtekniker Barbro Engebretsen i Agder politidistrikt var mandag på branntomta for å lete etter brannårsaken i ruinene. Foto: Tore-Andre Baardsen

SØGNE: Bolighuset i Leireveien ble totalskadet etter brannen lørdag ettermiddag. Hva som forårsaket brannen er foreløpig uklart.

I går ble branntomta undersøkt av krimtekniker Barbro Engebretsen fra Agder politidistrikt og Torbjørn Antonsen fra elektro-firmaet Rejlers.

— De har tatt med seg elektriske komponenter som vil bli rutinemessig undersøkt. Foreløpig vet vi ikke noe mer om årsaken og må avvente resultatet av undersøkelsene, sier etterforskningsleder Jan Ove Thorsen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor.

Totalskadet

Brannen skal ha startet i første etasje. Den spredte seg deretter raskt til resten av huset.

— Hele huset er mer eller mindre skadet. Vi ser på brannbildet at brannen startet i første etasje, men foreløpig kan vi ikke si noe mer konkret enn det, sier krimtekniker Barbro Engebretsen.

Brannen ble meldt av noen forbipasserende ved 15-tiden lørdag ettermiddag. Paret som bor i huset, en mann på 48 år og en 40 år gammel kvinne, var ikke hjemme da det begynte å brenne.

Fvn.no snakket med paret ved branntomta lørdag. De fortalte da at de kun hadde vært borte fra huset i en tre kvarters tid.— Vi hadde glemt å kjøpe noe brus og reiste en tur på butikken. Jeg vil tro at vi var borte i omtrent tre kvarter. Da vi kom tilbake sto huset i full fyr, sa den 48 år gamle mannen til fvn.no.

Leieboere avhørt

Ingen av dem hadde noen anelse om hva som kan ha forårsaket brannen. Begge har i dag blitt avhørt av politiet.

— Begge to er rutinemessig avhørt. Vi har foreløpig ikke noe entydig svar på hva årsaken kan være, sier etterforskningsleder Thorsen.

Det er ingenting som tyder på at brannen er påsatt. Det er heller ingen som er mistenkt for noe straffbart i forbindelse med brannen.