KRISTIANSAND: — Du springer fra jobb til jobb?

— Hehe, må jo det. Jeg jobber først og fremst med kulturskoletimen, et tilbud til alle i 2. trinn i Kristiansand kommune. Jeg er rundt på ulike skoler og underviser i SFO-tiden. I tillegg jobber jeg i tre korps. I Oddernes Skolemusikkorps er jeg dirigent og musikalsk leder, i Møvig og Sjøstrand Skolemusikkorps har jeg aspiranter og juniorer, mens i Randesund Skolemusikk har jeg fløyteundervisning.

Høstens "skumleste" konsert

— Og nå vil du gjøre noe musikalsk ut av Halloween?

— Dirigenten i Hånes og Tveit Skolekorps, Therese Tønnessen og jeg hadde lyst til å gjøre noe sammen, siden vi begge jobber i korps med variert besetning. Det utartet litt, så nå har det blitt til et fellesseminar for mange skolekorps i byen.

— Hvor mange musikanter vil delta?

— Rundt 130 totalt. 80 av disse er aspiranter og skal blant annet øve inn en musikkfortelling. Vi skal også ha med oss en vokalist.

Begynte seint

— Har du spilt i korps selv?

— Jeg begynte ikke før jeg var femten. Det var ei venninne som fikk meg med. Så blei jeg bare bitt av basillen, rett og slett.

— Og siden utdannet du deg i musikk?

— Jeg har to mastergrader i musikk; i utøvende fløyte og musikkpedagogikk.

— Dialekten din er ikke herfra. Hvordan havnet du på Sørlandet?

— Skulle egentlig studere kommunikasjon ved Universitetet i Agder. Jeg flyttet ned, studerte kommunikasjon i ett år, men det ble musikk - og siden har jeg blitt.

Hobby og jobb

— Hva driver du med ellers, utenom musikk?

— Det går mye tid til musikk, som både er min jobb og hobby. Men jeg trener en del, på Spicheren.

— Målet med konserten?

— At musikantene skal glede seg og få en god opplevelse av å spille konsert. Vi er forresten fortsatt på jakt etter sponsorer, for det koster å leie teaterhus, kostymer og rekvisitter. Musikantene skal være utkledd og det skal være stemning utenfor Rosegården og helt inn i konsertsalen. Vi håper det kommer mye publikum.

— Blir det skummelt?

— Vi satser på det.