LILLESAND: Lillesand får i år 6,4 millioner mindre i utbytte fra Agder Energi enn kommunen hadde budsjettert med. Budsjettsmellen reddes ved et uventet utbytte fra Lillesand næringsarealer (Lina). Selskapet solgte i fjor næringstomter for 35 millioner kroner på Kjerlingland og kunne betale ut et solid utbytte til sine eiere.

— Vi har vært så heldige at Lina har kunnet betale ut fem millioner kroner i utbytte til Lillesand, sier økonomisjef Marianne Tovsen i Lillesand kommune.

For å dekke opp inntektssvikten fra Agder Energi må kommunen også gjøre et innhogg i sparegrisen.

— Resten dekkes ved at vi bruker noe av kommunens disposisjonsfond, sier Tovsen.

Lillesand har nå i overkant av 20 millioner kroner i fondsmidler. Dette er under halvparten av det som er målsetningen.

— Vi skulle helst ha hatt 50 millioner på bok. Vi har nå satt et mål om at minst fem prosent av de årlige driftsinntektene skal settes inn på et disposisjonsfond. Fylkesmannen har gitt oss en tilbakemelding om at dette er noe lavt, så vi har ambisjoner om å øke denne prosentandelen, sier Tovsen.

Hun opplyser at kommunen fremdeles bruker mer penger enn den har, slik at selve driften går i minus. Diverse finansinntekter sørger imidlertid for et overskudd.

MÅ SPARE: Økonomisjef Marianne Tovsen sier Lillesand kommune må bruke av sparepengene sine for å oppnå balanse i budsjettet. Foto: Arkiv