KRISTIANSAND/OSLO: - Hvorfor valgte du å bli volontør i sjømannskirka?

En kamerat fortalte meg om sine foreldres arbeid i sjømannskirka i Sør-Korea, og jeg synes det hørtes veldig spennende ut. Et par dager senere lyste sjømannskirka ut en stilling som volontør i Spania, og da følte jeg at det var meningen at jeg skulle søke. Jeg er akkurat ferdig med master, og var ikke helt sikker på hva jeg ville videre, så det passet bra å ta et år i utlandet nå. Det blir gøy å oppleve noe helt nytt, samtidig som jeg får arbeids— og utenlandserfaring.

- Hva tok du master i?

I idrett, eller sports management. Men masteroppgaven min skrev jeg om frivillighet, så det blir interessant å jobbe i en organisasjon med mange engasjerte frivillige.

Jeg har hørt mye bra om sjømannskirka, men har faktisk aldri besøkt en selv. Jeg har inntrykk av at den er åpen, inkluderende og har plass til alle.

- Hva blir ditt arbeidsområde?

Jeg skal hovedsakelig jobbe med barn og unge. Jeg skal blant annet ha ansvar for barneklubb, konfirmantarbeid og en pilgrimsvandring for litt eldre ungdommer. Jeg gleder meg spesielt til pilgrimsvandringa, for jeg elsker å gå tur i fjellet.

- Skal du bare jobbe med nordmenn?

Sjømannskirka er Den Norske Kirke i utlandet, så hovedmålgruppa vår er nordmenn. Men vi ønsker også å være en brobygger til kulturen vi oppholder oss i, slik at det ikke bare blir en norsk koloni.

- Hvordan har du tenkt å integrere deg i den spanske kulturen?

Jeg skal bo og jobbe i et område hvor det er veldig mange nordmenn. Men jeg skal prøve å stikke nesa ut av og til, slik at jeg ikke blir innestengt i en norsk boble. Jeg kan ikke et ord spansk, men jeg har veldig lyst til å gå på kurs for å lære. I tillegg har jeg lyst til å drive med idrett, kanskje volleyball eller fotball, og vil undersøke mulighetene for å bli med på et lag i lokalmiljøet.