VALLE: Klokka 03.47 fikk politiet melding om slåsskamp og at en person var knivstukket på Sandnes i Valle. Politi og ambulanse rykket ut.

— Omstendighetene er at det har vært en fest i et telt hvor det mellom to personer oppstod en situasjon hvor den ene knivstakk den andre. Personen som ble knivstukket ble erklært død på sykehus i Oslo, sier lensmann i Valle og Bykle, Dag Hovden, til Fædrelandsvennen.

Har du tips eller bilder? Mail: tips@fvn.no SMS/MMS/TLF: 03811

- Fire knivstikk

Ambulanse kom først til stedet, og luftambulanse ble tilkalt.

Politiet hadde lang rykkeveg til stedet og var først fremme på stedet klokken 04.40. Da politiet kom fram hadde en lokal ambulansebil startet transport av 50-åringen. Ambulansen kjørte luftambulanse i møte. Mannen ble deretter fløyet direkte til Ullevål universitetssykehus sykehus i Oslo.

Mannen som skal ha knivstukket 50-åringen ble pågrepet noen hundre meter unna åstedet.

bilde3.JPG Foto: Torbjørn Witzøe

— Han forsøkte ikke å rømme, men hadde vel et behov for å komme seg litt unna. Han ble holdt under oppsikt av andre personer som var på stedet, sier lensmann Hovden.

Situasjonen ble ikke vurdert slik at det var behov for at polititjenestemennene bevæpnet seg da de gikk til pågripelse. Han ble pågrepet klokka 04.34 og innbrakt til sentralarresten i Kristiansand.

Klokka 07.20 opplyste sykehuset at den knivstukne mannen er død. Ifølge lensmann Hovden er mannens pårørende informert.

Uklare omstendigheter

— Mannen som ble pågrepet er siktet for drap, sier Hovden.

Omstendighetene rundt knivstikkingen er foreløpig uklare. Politiet har avhørt noen vitner og fortsetter med vitneavhør utover søndagen.

— Det har vært en sammenkomst hvor flere personer har vært samlet. Da knivstikkingen skjedde skal de fleste ha gått og lagt seg, sier Hovden.

Han vet ikke om det var noen som var vitne til selve knivstikkingen. Politiet har funnet en kniv som skal være drapsvåpenet.

— Vi fortsetter nå med vitneavhør og vil gjøre tekniske undersøkelser på stedet. Vi har også kontaktet kommunens kriseteam for å ivareta pårørende til begge parter, sier Hovden.

Ingen nær relasjon

Huseieren i huset hvor festen ble holdt er etter det Fædrelandsvennen forstår innflytter til bygda. Han hadde invitert folk fra forskjellige miljøer til festen.

- Hvilken relasjon var det mellom avdøde og siktede?

— Det skal ikke ha vært noen nær relasjon, sier lensmannen.

Den antatte gjerningspersonen ble søndag formiddag formelt siktet for forsettlig drap.

bilde1.JPG Foto: Torbjørn Witzøe

— Vi har kommet frem til at det er riktig ut fra hvor saken står nå, men tar forbehold om at det kan endres. Når du anvender kniv er en dødelig utgang sannsynlig, sier jourhavende jurist, Leif Aleksander i Agder politidistrikt.

Ifølge Aleksandersen vil politiet fremstille mannen for varetektsfengsling en av de nærmeste dagene.

Avhørt i morgentimene

Den pågrepne 38-åringen forsvares av advokat Svein Kjetil Stallemo.

Til Fædrelandsvennen bekrefter Stallemo at han har fått oppdraget med å forsvare mannen. Advokaten var i morgentimene søndag i en samtale og deler av et avhør med Grimstad-mannen.

Stallemo kan overfor Fædrelandsvennen ikke bekrefte hva som er kommet fram i avhør.

To kriminalteknikere fra politiet jobber søndag formiddag med tekniske undersøkelser på stedet. Lokalt politi avhører vitner som har vært på stedet.

Drapet skjedde på Sandnes, som ligger én mil nord for Rysstad. Stedet ligger like ved riksvei 9.