HER: Omtrent midt i bildet går en dal opp mot vest. Det er Driveneskleivane. Litt til høyre for den dalen skal knuseverket ligge i en tverrdal bak første hei. Bildet er tatt fra Heptekjerr. Foto: ODD-INGE RØNNING ULEBERG

VENNESLA: — Dette er tåpelig, rett og slett. Total kunnskapsløshet. Man kommer jo ikke inn i området før det er ryddet, sier Eikså.

Onsdag morgen ble det klart at både Ap og KrF (har flertall) vil utsette knuseverket på Drivenesheia til det foreligger geologiske undersøkelser som dokumenterer null risiko for utslipp av sulfid i Otra.

- Håpløst

Eikså synes det er helt greit at politikerne vedtar rekkefølgekrav om sulfid-sjekk i en driftsplan for anlegget. At det skal gjøres før reguleringsplanen godkjennes, kaller han "totalt håpløst".

— Det er aldri gjort før ved noen sprenging i Vennesla, for det er ikke påvist sulfid i fjellet. Nå hindres vekst og utvikling fordi noen faktisk ikke kan dette, og fordi noen skal tekkes noen motstandere mot anlegget, sier han.

- Klokt

Aps Solveig Ropstad sier at krav om geologisk undersøkelse før naturinngrep er en klok avgjørelse.

— Planen sier at hele området skal hogges og fjellrenskes før fjellet undersøkes. Det kan ikke vi være med på. Vi må ta dette i riktig rekkefølge, sier hun.

Inntil nå har politikerne vært positive til det enorme anlegget. Det er snakk om 116 dekar. Tre millioner kubikk skal sprenges ut kommende 40 år. Motstanden fra innbyggerne i Vennesla er stor, og utbyggingen behandles i bygg- og miljøutvalget torsdag