KRISTIANSAND : Ifølge etterforskningsleder i Kristiansand-politiet, Kjell Erik Eriksen, har en rekke privatpersoner gjenkjent verktøy de er frastjålet etter å ha sett bilder i mediene.

— Godt over halvparten av verktøyet er nå hentet og kvittert ut, sier Eriksen til Fædrelandsvennen.

- Kommet for å tigge

Politiet mistenker tre rumenere, en 18-årig gutt og to menn i begynnelsen av 30-årene, for å stå bak tyveriet av den store mengden verktøy som ble funnet skjult i plastsekker inne i tilfluktsrommet ved tiggerbrakka.

Alle tre er romfolk, og ble pågrepet da de ankom tiggerbrakka tirsdag. De er foreløpig kun siktet for oppbevaring av mindre mengder tyvegods, som de hadde lagret i bilen sin.

Ifølge Kjell Erik Eriksen har ingen av dem erkjent straffskyld for dette.

Monica Haugedal er forsvarer for 18-åringen:

— Min klient erkjenner ikke straffskyld. De kom fra Romania begynnelsen av juni for å tigge, og han benekter å ha stjålet noe, sier Haugedal.

Blir trolig framstilt fredag

Rumenerne bli trolig framstilt for varetektsfengsling fredagpå bakgrunn av mistanken mot dem. Politiet gjør nå ytterligere undersøkelserfor om mulig å knytte rumenerne til det store verktøytyveriet.

— Vi jobber på spreng for å avgjøre om de skal fengsleseller ikke, sier Eriksen til Fædrelandsvennen.

Ønsker politiet fortsatt å holde på rumenerne, må devaretektsfengsles senest fredag. Etter loven kan de ikke sitte lenger enn tredager i arresten.