MANDAL: — Renholderen i Frøysland barnehage er tatt ut i streik, og det betyr at vi fra og med onsdag må stenge barnehagen av hygieniske årsaker dersom streiken fortsetter, sier enhetsleder for barnehageenheten, Torill Hinna.

Renholderne i de to andre kommunale barnehagene, Kvisla og Skjebstad, er ikke organiserte, og kommuneledelsen møter dermed ikke på samme problematikk her.

Opptrapping

— Men det er varslet en opptrapping av streiken der alle våre fagarbeidere og assistenter blir tatt ut fra onsdag, og vi har derfor kun kapasitet til å holde halvparten av avdelingene åpne daglig. I tillegg blir det reduserte åpningstider, sier Hinna.

Totalt er det 180 plasser i de tre kommunale barnehagene, og Frøysland barnehage har 50 av disse plassene.

Kinoen stenger mandag

Fra før er skolene på Ime, Frøysland, Furulunden, Blomdalen (med unntak av tre klasser som holder til i MK-bygget) og Mottaksskolen stengt grunnet sanitære forhold. Mandal kommune melder mandag på sine hjemmesider at også Vassmyra ungdomsskole stenges fra tirsdag, mens Holum skole foreløpig holder åpent. I tillegg informerer kommunen at også ansatte i kinoen er tatt ut i streik, og at kinoen derfor er stengt fra og med mandag.