Vennesla: — I morgen stenger også Vennesla ungdomsskole, mens Hunsfoss skole bare holder åpent ut uken, opplyser organisasjonssjef i Vennesla kommune, Heidi Engestøl, til Fædrelandsvennen.

Finner ikke partene er løsning på konflikten, vil også Vennesla barneskole måtte kaste inn håndkleet neste uke.

Det betyr at det da kun vil være Kvarstein, Eikeland og Samkom skole som ennå kan ta imot elever i neste uke, dersom streiken ennå ikke er over.

Rektor ved Moseidmoen skole, Ellen Tellefsen, sier at hun ikke lenger fant det forsvarlig å holde skolen åpen.

— Renholderne gikk ut i forrige uke, og det er bare enhetslederen som har lov til å ta over de arbeidsoppgavene. Toalettene ble holdt rene i den perioden, men nå er det ikke forsvarlig lenger. Det er også mye støv i klasserommene, sier hun.

I dag ble også kommunens fire barnehager stengt.

Fagforbundets 150 streikende i Vennesla begynner virkelig å la kommunens innbyggere få kjenne på streiken nå, og Heidi Engestøl mener Vennesla er truffet hardt.

— Det er klart dette nå påvirker oss i stor grad. Alle barnehagebarna er hjemme, skolene stenges, biblioteket er stengt og parkene blir ikke vedlikeholdt. Vi driver på minimumsbemanning nå, sier hun.

Onsdag får de streikende selskap av fire nye medlemmer.

Selv om det er mangelen på renhold som er den viktigste årsaken til at skoler og barnehager nå stenges, er også vaktmestere, enhetsledere, barne- og ungdomsarbeidere og kontoransatte i streik.

Grunnen til at noen skoler må stenge tidligere enn andre har med størrelsen og gjøre, samt at noen skoler har renholdere som er organisert i andre forbund. Det er rektor ved hver enkelt skole som avgjør om det er forsvarlig å holde skolen åpen.

Skolene i Vennesla:

Hunsfoss skole: Stenger mandag neste uke ved vedvarende streik

Skarpengland: Stengt siden 1. juni

Vennesla skole: Stenger mandag neste uke ved vedvarende streik

Vennesla ungdomsskole: Holder stengt fra og med tirsdag 5. juni

Samkom skole: Åpen

Eikeland oppvekstsenter/skole: Åpen

Kvarstein skole: Åpen

Moseidmoen skole: Ble stengt mandag 4. juni