STORT OMRÅDE: Hele området mellom Vesterveibrua og KMV-tomta nede i havna blir rensket for søppel av parkvesenet fredag. Foto: Jan Oddvar Eide
IKKE TJUVGODS: Politiets innsatsleder Øyvind Hægeland gikk sammen med Fædrelandsvennen gjennom deler av søpla som kan se ut som tjuvgods, for et par uker siden. Men verdien på gjenstandene er ikke store. - Dette er nok ting som folk har kastet, men som kan ha verdi for noen, eksempelvis tiggere, sier han. Foto: Reidar Kollstad
SØPPEL: Sammen med Fædrelandsvennen gikk politiet gjennom området mellom Vesterveien og havna for et par uker siden. - Bare store mengder søppel, og det må nok noen andre enn oss rydde opp i, sa innsatsleder Øyvind Hægeland i politiet. Foto: Reidar Kollstad
KOBBER: Ledninger rensket for kobber. Foto: Reidar Kollstad
KASSETTSPILLER: En kassettspiller i en gang tidsriktige farger. Foto: Reidar Kollstad
TØY: Enorme mengder tøy lå strødd over hele området. Både parkvesenet og politiet mener alt tøyet kan stamme fra containerne til Fretex. Foto: Reidar Kollstad
MER TØY: Barnetøy, luer, jakker, bukser, strømper, skjorter. Foto: Reidar Kollstad
MER SØPPEL: Store mengder av all slags søppel. Nå rydder parkvesenet opp alt. Foto: Reidar Kollstad
KASTET: Et gammelt fjernsynsapparat. Foto: Reidar Kollstad
OVER ALT: Hele området ned til havna har vært dekket med søppel. Foto: Reidar Kollstad

KRISTIANSAND: — Noe kan vi ta med bulldoser, men det meste må plukkes opp for hånd, forteller soneleder Arnvid Sejnæs i parkvesenet i Kristiansand.

— Det er enorme mengder søppel. Mye tøy som ser ut til å stamme fra containerne til Fretex. Og en del ting som ser ut som tjuvgods; tv- og pc-skjermer, en gps, kostbare sko og klær. Men det er også all slags tenkelig avfall, inkludert et område som ser ut til å ha fungert som toalett. Dette er en drittjobb, men nå får vi den gjort, sier Sejnæs.

Ikke tjuvgods

Politiets innsatsleder Øyvind Hægeland (se video til venstre) gikk sammen med Fædrelandsvennen gjennom deler av søpla Sejnæs mener ser ut som tjuvgods, for et par uker siden. Men verdien på gjenstandene er ikke store.— Dette er nok ting som folk har kastet, men som kan ha verdi for noen, eksempelvis tiggere, sa han til Fædrelandsvennen.

Det var området KMV-tomta og under Vesterveibroa som ble ryddet. Under Vesterveibroa har tiggere hatt tilhold.

Store ressurser

De fikk en brutal start på dagen, de 18 ansatte i parkvesenet. Etter ansiktsutrykkene å dømme, skulle de gjerne vært et helt annet sted.

— Vi nærmer oss mai. Det er en travel og fin tid. Vi skulle ha satt ut blomster i sentrum i dag, og gjort byen fin til 17. mai. Å bruke 18 ansatte til dette er ressurssløseri. Men det må gjøres, sier Sejnæs.

- Hvor lang tid tar det?

— Vi regner med at formiddagen går. Antakelig hele dagen, for det er et stort område, og enorme mengder søppel. Og vi blir til jobben er gjort, men vi rekker hjem til fredagspizzaen, sier Sejnæs.