KRISTIANSAND: Ekteparet, som er bosatt i Kristiansand med tre barn, må sitte varetektsfengslet i fire uker. Barnevernet har etablert et midlertidig hjem for de tre barna.

Ifølge en avgjørelse fra Kristiansand tingrett skal ekteparet utleveres til Tyskland etter krav fra en tysk domstol. Ekteparet skal ha drevet en restaurant i Belgia og angivelig stengt restauranten og etterlatt seg kreditorer som ikke har fått oppgjør.

Da ekteparet ble varetektsfengslet ble det innvendt fra forsvareren, advokat Eirik Ramsland, at det ikke foreligger en formell siktelse fra tyske politimyndigheter. Retten har nøyd seg med å konstatere at det er kommet en normal, rettslig utleveringsbegjæring fra tyske myndigheter i forhold til Schengenkonvensjonen.

Manglende omsorg for barna i en varetektssituasjon var tema under fengslingsmøtet. Retten konstaterer at dette er et problem som kunne vært løst dersom ekteparet frivillig hadde latt seg utlevere til Tyskland i stedet for at det blir satt i gang rettslige prosesser i Norge.

Paret skulle etter planen, ved pengehjelp fra venner, starte restaurantvirksomhet i Norge.