KRISTIANSAND: — Kommuneplanen åpner for høy utnyttelse i randsonen. Kvadraturen skal være et attraktivt sted å oppholde seg og bo, påpekte Helene H. Knudsen (H) da byutviklingsstyret torsdag vedtok å legge reguleringsplanen for Tangen 1–11 ut på høring.

— Det er et spennende område, og det er spennende å strekke seg i været. Vindanalysen ser positiv ut, la Eivind Haaland (KrF) til.

Administrasjonen har bokstavlig talt vært bekymret for turbulens rundt høyhuset ved "Tangen Torg". De har derfor etterlyst tiltak mot vind på bakken, som utbygger skal redegjøre for når de leverer rammesøknad før byggestart, planlagt i 2014. ## 200 leiligheter

Høyhuset blir del av et kompleks med opptil 200 leiligheter og næringsvirksomhet på den gamle KEV-tomta, midt mellom Aquarama og Tangen videregående skole. Det ble søkt om 20 etasjer, men i vår sa politikerne i prinsippet ja til 18 etasjer, kotehøyde 65, som er tre meter under domkirkespiret.

Slik blir etter planen den 18 etasjer høye blokka på Tangen. Foto: asplan viak

Et lavere bygningskompleks på seks eller sju etasjer, med et åpent område i midten og næringsvirksomhet på bakkeplan, utgjør resten av prosjektet.— De gamle, slitne byggene som står her i dag, må rives, og vi ønsker å tilføre andre kvaliteter til området når det blir boliger. Vi har forsøkt å tenke litt utradisjonelt for å få det til med det nødvendige volumet, har prosjektleder Ole Lunde i Lunde Holding Invest AS tidligere sagt.

Byggekostnaden er anslått til mellom 800 millioner og én milliard kroner.