STOPPET IKKE: Geir Clausen, utrykningsleder i brannvesenet i Lillesand (i oransje vest) la merke til at det var flere biler som ikke stoppet opp etter at ulykken skjedde på E 18 fredag morgen. Foto: Baard Larsen
FØRST PÅ STEDET: Vakthavende brannmester Vidar Ekse forteller at brannvesenet ofte er først på ulykkesstedet ved hendelser i distriktene. Foto: Baard Larsen
STENGT LENGE: E 18 var stengt i en drøy time mens brannvesenet og bilberger jobbet med opprydning på stedet. Foto: Baard Larsen

Se flere bilder fra ulykken over.

LILLESAND: — Jeg registrerte at det var sivile biler som hadde kjørt videre på E 18 selv om vi holdt på å arbeide med en ulykke, sier utrykningsleder i brannvesenet i Lillesand, Geir Clausen, til Fædrelandsvennen.

Fredag morgen måtte brannvesenet i aksjon etter at en bil snurret rundt og landet opp-ned på E 18 ved Lillesand. Mens redningsmannskapene jobbet med å få føreren ut av bilen, ble motorveien sperret ved hjelp av et stort, oransje skilt pålydende "Stengt".

Stoppet av politiet

— Bilene representerte ikke noe problem for oss denne gang. De ble stoppet av en politipatrulje som sto 100 meter fra ulykkesstedet, sier Clausen.

Utrykningslederen har en opplevelse at det er blitt flere tilfeller hvor privatbilister kjører forbi sperringer nå enn før.

— Når vi er på en jobb har vi fokus på arbeidet, men vi har alltid i bakhodet at det kan komme trafikk forbi, sier Clausen.

Oftere problem i distriktene

Vakthavende brannmester Vidar Ekse sier problemet med bilister som kjører forbi sperringer opptrer hyppigere i distriktene enn rundt byene.

— Ved ulykker i distriktene hender det ofte at vi kommer først til ulykker. Vi må jobbe med ulykka og har ikke så mye tid til å stanse trafikken. Det er politiets jobb og det hender ofte at vi kommer før dem til et ulykkessted. Da opplever vi fra tid til annen sjåfører som kommer forbi ulykkesstedet. Det skjer vel enten fordi de er nysgjerrige eller har misforstått skiltingen, sier Ekse.

Han synes ikke dette er et stort problem, men sier det oppstår fra tid til annen.

— Mitt hovedinntrykk er at bilister ikke gjør dette med vilje, sier Ekse.