VINNEREN: Montør Lars Erik Sivertsen fra 07-gruppen sørger for at bibliotekskranken blir behørig merket. Biblioteket er den store vinneren i det nye rådhuset, ut fra plassering og areal. Men så har de da også vært gjennom snart 40 år med kvalifisering, i kummerlige lokaler i kjelleren. Foto: Sondre Steen Holvik
NYE KONTORER: 20 av de totalt 80 kontorene i rådhuset har fått flunkende ny og ensartet innredning. Foto: Sondre Steen Holvik
UFERDIG: Ennå gjenstår rigging av hyller og montering av møbler i publikumsarealene i første etasje, hvor bibliotek, servicetorg og en liten café skal dele plassen. Foto: Sondre Steen Holvik

SØGNE: — Akkurat nå ligger vi et lite halvt døgn foran skjema. Jeg har hatt flytteplanene så lenge i hodet at jeg kan dem utenat. Dette er den tredje datoen vi har satt opp, sier Kenneth Harbak, leder av drift og vedlikehold i Søgne kommune.

Forsinkelsene og byggeproblemene har gitt Harbak god anledning til å pugge flytteplanene for rådhuset. Torsdag i forrige uke overtok endelig kommunen formelt bygget fra entreprenøren Veidekke Agder.

Gammel og nytt

Mandag begynte reoler og hyller, kasser og pulter å finne sin plass innenfor glassdørene i det nyrenoverte bygget. I løpet av denne og neste uke skal alle de 80 ansatte i kommuneadministrasjon, servicetorg og bibliotek være på plass.

Møblene som fyller det nygamle bygget, er en bevisst blanding av gammelt og nytt.

— I publikumsarealene og de tilstøtende kontorene er alt nytt, mens 60 kontorer beholder det gamle.

— Tanken er å sikre en helhetlig utførelse i hovedarealene, sier Ole Hallandvik, leder av eiendomsenheten.

Selv har han flyttet sine gamle møbler inn på det nye kontoret, og på ordførerens er det visstnok en 50/50-blanding av gammelt og nytt.

— Det er ikke noen forskjell på far, eller mor, og katten her, fastslår Kenneth Harbak.

Velkomne med nistepakka

Mandag står de ansatte i servicetorget klare bak den nye, turkismalte skranken i første etasje, og 8. mai åpner biblioteket. Men før den tid skal 300 kasser med bøker, dvd-er og spill plasseres ut i hyllene i hovedetasjen. I tillegg skal alt som magasineres på plass i kjelleren.

Konstituert biblioteksjef Tone Syvertsen følger med mens de sølvfargede bibliotek— og kafébokstavene limes på skranken. Hun gleder seg til å se det myldre av store og små bokinteresserte i lokalet.

— Det er ikke spiseplikt i kafeen, så her er folk velkomne til å ta med seg nistepakka og sette seg ned. Vi legger spesielt til rette for at barnehagene skal bruke lokalene våre, og håper å skape en møteplass både for dem og for "trillegjenger" med mødre eller fedre som er hjemme med barna, forteller hun.

Plass for lek

Planen er også å plassbygge en installasjon for de minste som inviterer til lek og klatring, men hva det blir, er ikke helt landet.

— Om det blir en båt med utgangspunkt i Søgne som kystkulturkommune, eller noe mer innovativt inspirert, er ikke bestemt ennå, forklarer Syvertsen.

Selv om det nye rådhuset har fått en ekstra etasje, er det ikke lagt opp til å romme et esende byråkrati.

— Det er ikke flere kontorplasser enn i det gamle bygget. Det nye spiserommet, og ikke minst biblioteket, som er den store vinneren, tar mye av den ekstra plassen. Eventuell videre vekst må komme i Helsehuset. Men nå er vi først og fremst strålende fornøyde med å ta i bruk nye moderne lokaler med et godt inneklima, påpeker Ole Hallandvik.