Leder av skolestyret på Torridal, Vegard Nilsen, talte på folkemøtet på Torridal ungdomsskole 14. november varmt for alternativet som oppvekststyret nå har sagt ja til å utrede. Foto: Tore André Baardsen

Kristiansand: – Når hele bygda samler seg om et forslag som ikke ser ut til å bli dyrere for kommunen, så skulle det bare mangle om vi ikke går for dette. Jeg mener dette alternativet har så mange fordeler, at det må bli vesentlig dyrere om vi ikke skal kjempe for dette, sier Isabelle-Louise Aabel.

Arbeiderpartipolitikeren fikk tirsdag et enstemmig oppvekststyre med seg på å utrede et nytt og femte alternativ for skolebygging på Torridal. Forslaget som hele bygda står bak, innebærer at en skal opprettholde en 1-7 skole på Mosby, samt barnehage og oppvekstsenter. Forskjellen fra rådmannens forslag blir at en ny barneskole på Torridal bygges på østsiden av riksvei 9, slik at det ikke blir nødvendig å redusere fotballbanen ved idrettsanlegget og ungdomsskolen på vestsiden til en sjuerbane. I rådmannens forslag med en ny barneskole vegg i vegg med ungdomsskolen på vestsiden av riksveien, lå det i kortene at den 12 mål store naturtomten til gamleskolen på østsiden skulle selges.

Jubler

– Dette var veldig bra. Vi var jo veldig spente på om politikerne våget å gå for et forslag som ikke er blant de fire som allerede er utredet, sier leder Vegard Nilsen i skolestyret på Torridal.

Skole, idrettslag, skolekorps og Mosby nærmiljøutvalg står samlet bak forslaget som politikerne nå har bedt kommuneadministrasjonen utrede nærmere. Hovedårsaken til at bygdas eget forslag ikke ser ut til å bli dyrere enn rådmannens forslag, er at de har tatt ut av regnestykket renoveringen av et stort, gammelt verneverdige bygg på østsiden av veien. Dette var i rådmannens forslag kostnadsberegnet til 21,6 millioner kroner.

Eksklusiv tomtesalg

– I regnestykket har vi heller ikke tatt med engangsbeløpet som kommunen kan få ved et salg av skoletomten på østsiden av Setesdalsveien. Det snakkes om at tomten er verdt 10 millioner kroner, men det er jo også et spørsmål hvor mye en vil kunne få for en tomt med to verneverdige bygg på, sier Vegard Nilsen.

Isabelle-Louise Aabel mener det ville være for galt å selge en så unik skoletomt, som også benyttes som leke— og rekreasjonsområde av bygdefolk ellers.

Folkemøte

14. november ble det arrangert folkemøte på Torridal skole, der de over 100 frammøtte var samstemte i kravet om at barneskolen må bli værende på østsiden av riksvei 9. Argumentene som ble fremmet var at elevene der kan boltre seg på byens fineste skoletomt, og ungdomsskolen og idrettslaget får beholde sin fotballbane og uteareal på andre siden av veien.

– Det er viktig at det nye alternativet utredes raskt, og at byggingen av den nye skolen på Torridal ikke utsettes ytterligere, sier Isabelle-Louise Aabel.