SØGNE: — Rådmannen vil påpeke at den økonomiske situasjonen må forventes å bli krevende de kommende årene. Årets resultat er i stor grad basert på resultateffekter som det ikke kan forventes at vil vedvare over tid, skriver rådmann Kim Høyer Holum i sin årsmelding til politikerne i Søgne.

Etter å ha presentert et overskudd i kommunen på 27 millioner kroner i 2012, kommer han likevel med en advarsel om at den økonomiske utviklingen kan bli tøff i tiden fremover.

– Fallende befolkningsvekst som vil redusere inntektene og nye investeringer som venter, gjør at kommunen må sikre at utgiftsnivået kan forsvares ut fra kommunens inntekter, skriver Høyer Holum.

Han presiserer at det er viktig at kommunen blir i stand til å egenfinansiere deler av de investeringene som vil komme i årene fremover. Kommunen må også ta høyde for svingninger i driftsutgifter og inntekter, blant annet på finansområdet.

I fjor hadde flere kommunale enheter overforbruk på til sammen ni millioner kroner. Det gode sluttresultatet skyldes imidlertid blant annet en gevinst på kommunens finansplasseringer på 11,5 millioner kroner, som var høyere en budsjettert. Kommunen hadde også et positivt premieavvik på drøyt ni millioner kroner knyttet til pensjon.

Netto driftsresultat viser et positivt resultat på rett over 27 millioner kroner, tilsvarende et netto driftsresultat på 4,2 prosent. Kommunens mål er tre prosent.

Den totale kostnaden for oppussingen av rådhuset vil ikke bli presentert før andre tertialrapport i år.