TINGVATN: — Det kommer en historiker fra Roskilde i Danmark, Tove Lodal, som skal lære kursdeltakerne hvordan de lager tekstilfargen blå av urin, opplyser Marianne Becker, høvding i Agder Vikinglag som arrangerer Vikingmarked på Tingvatn 24.-26. mai.

Men det er ikke bare kursvirksomhet som står på vikingenes program. Det blir også kampoppvisning, trellemarked, vikingting, rekonstruksjon av en tingplass, salg og demonstrasjoner av vikinghåndverk.

Nært ønsker å vite hvorfor man blir viking.

— Jeg var veldig interessert i historie og fasinert av livet på sen jernalder og vikingtiden, forteller høvding Becker, som etter innmeldelse i Agder Vikinglag i 2007, ble valgt inn i rådet året etter og har vært høvding de siste to.

Å være høvding for vikinger er ikke annerledes enn å være styreleder for en organisasjon, skal vi tro Becker. Høvdingen bor til daglig i Arendal og jobber som hjelpepleier på en kortidsavdeling i kommunen når hun ikke er viking. Til Tingvatn kommer høvdingen i følge med mann og to vikingbarn. Rundt 90 vikinger pluss arkeologer og historikere samles på Tingvatn.