KRISTIANSAND: — Det har vært en hektisk natt, men ikke veldig mye mer enn en normal natt til søndag. Det kan synes som om det har vært roligere Aust-Agder enn i Vest-Agder. De fleste oppdragene knytter seg til Stor-Kristiansand, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Hans Petter Osaland.

Politiet har fått inn en rekke meldinger på ukontrollert fyrverkeriskyting, men har ikke klart å rykke ut på alle meldingene. Etaten har måtte prioritere oppdrag som har resultert i brann eller skade på personer og materiell.

— Det kan synes som om det er raketter med styrepinne i omløp selv om disse er ulovlige. Men det er kun en omfatning jeg har etter nattas hendelser. Rakettene må i så fall være kjøpt i utlandet, sier Osaland.

Politiet måtte bistå brannvesenet på oppdrag i natt da ungdommer skjøt på brannmannskapene med fyrverkeri. Se egen sak.

Her følger nattas logg:

**KRISTIANSAND: Mopedist tatt for fyllekjøring

23.12** En umydnig mopedist ble tatt for fyllekjøring etter at han veltet på mopeden i Svarttjønnveien i natt. Han stakk da politiet kom, men ble innhentet. En pusteprøve viste 0,84 i promille. Verger ble varslet.

**KRISTIANSAND: Slåss med alt og alle

23.14** En kristiansander ble brakt til fyllarresten i natt da han ville slåss med alt og alle på Flekkerøy i natt. Festen ble avholdt ved dykkerklubben. Mannen ble brakt til legevakten først.

**KRISTIANSAND: Rakett i veggen på Kvadraturen vgs.

23.17** Brannvesenet rykket ut til Kvadraturen videregående skole da det kom inn melding om mulig brann. Det viste seg at noen hadde sendt en rakett opp på en avsats, men det hadde ikke tatt fyr.

MANDAL: Mann slått i hodet med flaske

MANDAL: Rusbolig brant ned i natt

**KRISTIANSAND: Brann i søppeldunker

00-07** Pøbler satte fyr på en rekke søppeldunker ved Rema 1000 i Voiebyen like over midnatt. Brannvesenet og politiet rykket ut til stedet og fikk slukket brannen.

**SØGNE: Brann i firmabil

00.16** Vandaler tente i natt fyr i varerommet på en firmabil som stod parkert utenfor Høllen brygge restaurant i Søgne. Det ble mindre skader på bilen.

**GRIMSTAD: Potensiell fyllekjører holdt fast

00.20** En mann ble i natt holdt fast av en rekke personer da han forsøke å sette seg i bilen for å kjøre fra en fest i Johan Markussens vei. Det gikk så hardt for seg at mannen hadde fått et kutt over øyet da politiet kom fram. Politiet har tatt hånd om bilen inntil mannen er edru igjen.

**KRISTIANSAND: Funnet rett ut i Tresse

00.22** Politiet fant i natt en mann som lå nærmest bevisstløs i Tresse. Han ble tilbudt husrom i kjelleren på politistasjonen og takket ja .

KRISTIANSAND: Brann i bil på Flekkerøy

**ARENDAL: Måtte hente barnehjemsjente

00.33** Politiet måtte bistå barnevernet da en 14 år gammel jente nektet å bli med de ansatte på institusjonen hjem. Hun ble funnet overstadig beruset i sentrum av byen.

**KRISTIANSAND: Brann i bussbu

00.43** Brannvesenet og politiet rykket ut til en bussbu i Øvre Ringvei i Vågsbygd da det brøt ut brann i natt. Brannen ble slukket. Loggen forteller ikke noe om skadeomfanget.

**VENNESLA: Skjøt nyttårsrakett på politibil

00.45** Politiet oppsøkte parkeringsplassen utenfor MX Sport i Vennesla da det kom klage på vill fyrverkeribruk. Da politiet ankom med bil, ble politibilen truffet av fyrverkeri. Til alt hell ble ingen skadet. - Vedkommende som skjøt, forsvant like fort som raketten, kommenterer operasjonsleder Osaland.

KRISTIANSAND: Skjøt raketter på politi og brannvesen

**BYKLE: Ungdommer fjernet fra fest

01.00** Politiet måtte bistå vaktene ved Hovdestøylen da noen ungdommer slo seg vrang. Politiet var på stedet med to patruljer og fjernet bråkmakerne.

**KVINESDAL: Hytteeiere urolig etter kraftig smell

01.05** Flere hytteeiere ringte politiet da de hørte et kraftig drønn og smell i området. Politiet var på stedet, men fant ingenting. Trolig kan noen ha fyrt av en salve med dynamiitt, mener politiet.

**KRISTIANSAND: Ruteknusing på Fiskå skole

01.38** Vandaler knuste i natt et vindu i inngangsdøra til Fiskå skole. Politiet har vært på stedet og snakket med vitner. - Vi har noen navn på mulige gjerningspersoner. Saken blir fulgt opp av lokalt politi, sier Osaland.

**KRISTIANSAND: Spyttet i ansiktet

01.58** En nabofeide nådde trolig sitt klimaks i natt da en mann og en kvinne spyttet på hverandre. Stemningen ble så amper at politiet ble tilkalt. Politiet meglet på stedet og gemyttene roet seg. Trolig ender det opp med anmeldelser.

**FARSUND: Skadeverk på isbane

02.08** En innringer varslet politiet i natt om at noen ungdommer bedrev skadeverk på kommunens anlegg på isbanen. Da politiet kom til stedet, hadde gjerningspersonene forsvunnet fra stedet. Ingen er pågrepet.

**ARENDAL: Kuttet i hånda under basketak

02.24** Politiet måtte i natt rykket ut til utestedet Sisters i Arendal da en mann skal ha blitt skadet i hånda med en flaske. Omstendighetene er noe uklare.

**GRIMSTAD: Slåsskjemper sendt hver sin vei

02.57** Politiet fikk i natt melding om at to personer slåss i fylla i Juskestredet. Politiet kom til stedet og sendet slåsskjempene i hver sin retning.

**MARNARDAL: Slått i hodet med snøskuffe

02.55** En mann ble i natt brakt til legevakt i ambulanse etter å ha blitt slått i hodet med ei snøskuffe på fest. En person er mistenkt for å stå bak voldsutøvelsen.

**VENNESLA: Bil på taket ved Røyknes

03.21** Et vitne kontaktet politiet da han oppdaget en bil på taket ved Røyknes i natt. Vedkommende var usikker på om det satt folk i bilen. Både ambulanse, brannvesen og politi rykket ut til stedet, men ingen personer ble funnet. Senere på natt kom politiet i kontakt med eieren. Det viste seg å være et hendelig uhell.

**KRISTIANSAND: Knuste vindu i egen bolig

03.40** Naboer ringte politiet da de hørte det singlet i glass fra en bolig i Blokkhusgata i Kristiansand. Politiet rykket ut til stedet. Da viste det seg at eieren hadde knust seg inn i egen bolig fordi han manglet nøkkelen til inngangsdøra.

**KRISTIANSAND: 19-åring overfalt på vei hjem

05.16** En 19-åring ble overfalt på vei hjem til Stålveien på Tinnheia i natt. Mannen ble påført kutt over øyet som måtte sys. Det var moren som varslet politiet. Saken blir anmeldt.

**SØGNE: Skjøt raketter på biler

05.21** En bilist kontaktet politiet da han ble beskutt med raketter i Lundevein i natt. Ifølge melder skal tre gutter ha stått bak. Politiet rykket ut og påtraff to gutter som erkjente fyrverkeribruk, men nektet for å ha skutt på biler. Politiet vil følge opp saken.