FARSUND / KVINESDAL: Først sparket mannen, som er bosatt i Egersund, til en mann. Resultatet ble et kutt i bakhodet og brudd i en jeksel. Ifølge påtalemyndighetens tiltalte, var volden uprovosert.

Hendelsen skjedde under Norway Rock Festival på Øyesletta i Kvinesdal i fjor, natt til lørdag 9. juli.

Tre personer pågrep 20-åringen. Men det gikk ikke helt rolig for seg. Tiltalte var hissig og kom med drapstrusler mot festivalmedarbeiderne.

— Jeg skal finne deg og drepe deg, sa han til den ene festivalmedarbeideren. I retten erkjente mannen skyld i truslene mot personene. Han erkjente også hasjbruk, men ikke voldsepisoden under festivalen.

Bakgrunnen for hendelsene i Kvinesdal skal ha vært at 20-åringen forsøkte å klatre over et gjerde inn mot et område hvor kun festivalens medarbeidere hadde adgang.

Retten kom fram til at offeret ble påført en legemsskade som er straffbar. Retten la vekt på at offeret mistet deler av en tann, ble slått bevisstløs, fikk kutt i bakhodet, sår i ansiktet og ble påført betydelige smerter.

20-åringen ble funnet skyldig på alle punkter og ble dømt til et halvt års fengsel. Han må samtidig betale 3688 kroner i erstatning til voldsofferet og 20000 kroner i oppreisning. Staten ble også tilkjent 4000 kroner i saksomkostninger.