KRISTIANSAND: — Det kom beskjed over høyttaleranlegget at de var kommet i en litt spesiell situasjon, forteller musikeren Tom Hugo Hermansen, som satt på toget lørdag ettermiddag.

— De var ekstremt ærlige og veldig hyggelige, så en kunne jo ikke bli sint heller, humrer Tom Hugo Hermansen.

TomHugo

Manglet lokfører— Det var rett og slett ikke satt opp lokomotivfører på jobb; og jeg tenkte: Er det mulig! Så fortalte de på høyttaleranlegget at de ringte rundt til lokførerne de har på Sørlandet, for å finne en som kunne kjøre toget, humrer Hermansen.

— Og etter en halv times tid kom de med en "gladnyhet": De hadde funnet en som kunne kjøre oss til Oslo. Det hele var litt vittig. Blant passasjerene var det noen som lo veldig. Noen var sikkert også litt sure. Men når de er så ærlige, så klarer i alle fall ikke jeg å bli sint, sier han.

— Toget var cirka en halv time forsinket ut fra stasjonen. Men han lokføreren de fant var flink til å "kutte svingene". Jeg tror han ville tidlig hjem, for toget ble ikke veldig forsinket til Oslo, forteller han.

— 21 minutter forsinket til Oslo, sier kommunikasjonsrådgiver Mai Bente Paulsen i NSB, som klassifiserer episoden som "feil i tjenesteplanleggingen".

Til Tyskland

Tom Hugo er forøvrig på vei til Oslo og litt mer påskeferie, før han vender nesen mot Tyskland og ny plateutgivelse om to uker.

— Vi slipper plata "Sundry Tails" om to uker, så blir det radio-turne og spilling over hele Tyskland, forteller artisten

— Singelen fra plata har ligget på a-lista i NRK i ti uker. Da funker den i Norge, så blir det spennende å se om tyskerne blir fornøyd, forteller han.