KRISTIANSAND: – Dette er en merkedag for oss, og er til en stor inspirasjon. Det er mange år siden vi har fått økt de statlige bevilgningene utover prisjusteringer, sier direktør Per Filip Sommerstedt i Fullriggeren Sørlandet.

Stiftelsen mottar i år 5,9 millioner kroner i statstilskudd, og vil i 2014 få en ekstra million på toppen av dette. Med et stort etterslep på vedlikehold kommer pengene godt med. Den samlede gjeldsbyrden er også på over 50 millioner kroner.

Per Filip Sommerstedt gir politikerne Kari Henriksen og Arild Stokkan Grande mye av æren for at den ekstra millionen kom med i regjeringens forslag til statsbudsjett.

Direktøren for Fullriggeren Sørlandet er også glad for at politikerne i Vest-Agder fylkeskommune og Kristiansand kommune har vedtatt en fast fordelingsnøkkel av de årlige driftstilskuddene, der staten bidrar med 70 prosent og regionen 30. Fullriggeren ble bygd i 1927. Skipet er 57 meter langt og ytterligere sju meter medregnet baugspryd. Største mastehøyde er 34 meter. Fartøyet opphørte som skoleskip i 1972. Siden 1981 har Fullriggeren Sørlandet vært en fast post på statsbudsjettet.