ROGALAND: En kvinne og to mannlige turkamerater i midten av 20-årene fra Polen fikk lørdag kveld problemer en times gange fra parkeringsplassen ved Øygardstølen, skriver Aftenbladet i kveld.

De polske turistene ble overrasket av tett tåke og regn, og etter en stund mistet de stien på vei til Kjerag. Etter at sikten bedret seg noe, oppdaget turgåerne at de stod helt fast i en fjellside. Underlaget var glatt, og de tre polakkene hadde ingen mulighet til å komme seg fra stedet uten hjelp.

Det hadde også blitt mørkt når redningsgruppen kom frem til stedet. Grunnet dårlig sikt var det ikke mulig å sette inn Sea King-helikopter.

Et under at det gikk bra

Per Magne Sinnes i Øvre Sidal Leitegruppe mener det var et under at ingen ble skadet.

— Dette kunne gått mye verre, men Øvre Sirdal letegruppe har gjort en fenomenal jobb. De fikk gruppen i sikkerhet. Alle tre måtte heises opp ved bruk av et 50 meter langt tau, forteller operasjonsleder Kjetil Føyen ved Rogaland politidistrikt.

Skryt til letegruppen

Rogaland politidistrikt berømmer Øvre Sirdal Leitegruppes frivillige arbeid. De stiller alltid opp når politiet trenger dem, og deres innsiktsfulle bistand i distriktets krevende fjellområder, er til uvurderlig hjelp.

Politiet ble kontaktet av de tre polakkene rundt kl. 20 lørdag kveld.