KRISTIANSAND: — Som vi sier i Vennesla når noen banker på vår dør: Kom inn og lat som du er hjemme. De er hjertelig velkomne, sa Høyres Sally Vennesland i fylkestinget tirsdag ettermiddag.

Den kanskje største og vesentligste saken av dem alle, ble fylkestingets desidert minst debatterte. Tre talere hadde korte innlegg. Fylkestinget ønsker enstemmig at de fire kommunene får lov å bytte fylke.

— Vi skal ta ansvaret for alle innbyggerne i de fire kommunene, overta det ansvaret Aust-Agder har hatt. Det er vi klare til, både økonomisk og administrativt, sa KrFs saksordfører Oddny Omdal.

Det er kommunalminister Liv Signe Navarsete som til syvende og sist bestemmer. Hun skal gi en innstilling som Stortinget så skal vedta.

— Vi hadde håpet vi hadde sluppet denne saken, for vi skulle hatt ett fylke. Men når disse fire kommunene vil over til oss, ønsker vi dem velkommen, sa Vennesland.

Fylkestinget i Vest-Agder er innstilt på å overtas både bygninger, institusjoner og ansatte som følger med fra Aust-Agder til Vest-Agder fylke hvis overflyttingen skjer. Men de forutsetter en forhandling om økonomisk oppgjør.

Flytting av fylkesgrensen planlegges gjennomført årsskiftet 2015/2016.