MUSIKK: I år kommer Luxus Leverpostei, Ingenting, Valerie, Sordal, Moron Police, Folkefiender og TBA til Gummibåtfestivalen. Her et bilde fra scenen på Fiane i 2011. Foto: Privat

BIRKENES: — Det er knallgøy! I år blir det «pimp my boat»-konkurranse også. Det går rykter om at flybridge er det helt store, sier festivalsjef Per Arne Botn, som rimeligvis er storfornøyd med politikerne i Birkenes. I kommunestyret tirsdag ga de festivalen lov til å spille til 02 lørdag under festivalen.

Vedtaket ble gjort med stort flertall mot administrasjonens, kommuneoverlegens og politiets anbefaling om å stenge ned musikken klokken 24. ## Må tåle litt bråk

— Her skulle vi bare hatt et ja-stempel og stemplet helt vilt. Det er så voldsomt lett å si nei når ungdommer prøver å finne på noe. Dette er en helg i året. Og når det er fellesferie, må en tåle litt bråk, mente Odd Gunnar Tveit fra Fremskrittspartiet.

Anders Christiansen fra Arbeiderpartiet kunne ikke være mer enig:

— Det engasjementet som er der nede, er noe vi må premiere. Vi skal ikke stå i veien, sa Christiansen.

Hus 500 meter unna

Dermed er det duket for festivalmusikk til klokken 02 på Fiane, der hovedscenen skal ligge.

— De har argumentert med at det er et befolket område, men det har jeg ikke vært enig i. Vi har 500 meter til nærmeste hus. Det er klart noen vil bli forstyrret, men det er ikke snakk om å bråke hele natten. Jeg tror folk kommer seg gjennom det. Vi fikk ingen klager i fjor, sier Per Arne Botn.

Begynte i 2008

Gummibåtfestivalen hadde sin spede begynnelse i 2008, og begynte med at en kameratgjeng drev nedover Tovdalselva i gummibåt.

— Så tenkte vi at det hadde vært stilig om noen sto langs elvebredden og spilte for oss, sier Botn.

Etter et økonomisk magert år i 2011, ble det arrangert kronerulling for å få festivalen tilbake i sommer.

— Det kommer til å bli en stor fest på vannet! lover Botn.